Οδηγός ετών 99! “Δεν χτυπήσαμε, ούτε την πάτησα, ούτε τίποτα… Έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο”




Θλαστικό τραύμα στον ώμο, χτυπήματα στον αγκώνα και στο πόδι, γενικευμένοι μυϊκοί σπασμοί σε όλο το σώμα… Αυτά είναι τα τραύματα που αποκόμισε η πρωταθλήτρια στο βάδην Κυριακή Φιλτισάκου, όταν την παρέσυρε από πίσω ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 99χρονος άντρας, την ώρα που ολοκλήρωνε την προετοιμασία της στο Άστρος Κυνουρίας.

Η 22χρονη πρωταθλήτρια, που προετοιμαζόταν για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάδην που θα διεξαχθεί στην Τσεχία, σε τρεις εβδομάδες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μίλησε στην κάμερα του Live News στο Mega.

“Πολύ νωρίς το πρωί, κατά τις 10:00 έγινε το συμβάν. Εγώ είχα κάνει ήδη 13 χιλιόμετρα περίπου. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έτρεχα, ήρθε ένα αμάξι από πίσω μου και με παρέσυρε για λίγα μέτρα και μετά έπεσα κάτω και αυτό. Μετά δεν πολυθυμάμαι”.

Η Κυριακή Φιλτισάκου έκανε την πρωινή της προπόνηση μαζί με τις υπόλοιπες συναθλήτριες της. Της έμεναν μόλις 300 μέτρα για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της: “Εγώ έτρεχα στην άκρη του δρόμου όπως πάντα γιατί είναι μία διαδρομή που την κάνουμε καθημερινά με το υπόλοιπο γκρουπ και δεν κατάλαβα καν πότε έγινε, πόσο γρήγορα έγινε”, λέει η αθλήτρια, που συμπλήρωσε: “Μετά από το σοκ, άρχισα να νιώθω μία αδιαθεσία και μετά άρχισε να με πονάει ο ώμος μου αρκετά”.



“Ο δρόμος ήταν κενός και ο κόσμος φώναζε”
Λίγο πιο κάτω, στο τέλος της διαδρομής, την περίμενε ο προπονητής της Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ώστε να την χρονομετρήσει: “Ο δρόμος ήταν κενός, υπήρχε ηλιοφάνεια, άλλα αμάξια δεν περνούσαν και παραξενεύτηκα. Όταν ο κόσμος άρχισε να με φωνάζει, λέω τι έγινε και πήγα και είδε το συμβάν”, είπε στο Mega.

Η 22χρονη έτρεχε στην άκρη του δρόμου, όταν ξαφνικά βρέθηκε… πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου: “Έσβησε το αμάξι του πέντε μέτρα πιο κάτω ενώ τη μετέφερε στο καπό επάνω και μετά έπεσε δίπλα η κοπέλα. Το τραγικό είναι ότι αυτός που το προκάλεσε δεν είχε καταλάβει ακόμα τι είχε κάνει, λέει εγώ πότε την χτύπησα την κοπέλα;”, προσθέτει ο προπονητής της.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 99 ετών, δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί όσο η 22χρονη πρωταθλήτρια ήταν βαριά τραυματισμένη και σφάδαζε από τους πόνους.

Πολύ κοντά στο σημείο, υπήρχε μία καφετέρια με τον κόσμο να τρέχει για βοήθεια όσο αυτόπτες μάρτυρες καλούσαν το ασθενοφόρο: “Ακούσαμε έναν θόρυβο δυνατό και πεταχτήκαμε στον δρόμο, είδαμε την κοπέλα ξαπλωμένη και χτυπημένη στην άσφαλτο, τρέξαμε στο σημείο, σφάδαζε από τον πόνο”, ανέφερε μάρτυρας.

Η νεαρή μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο Τρίπολης από όπου πήρε εξιτήριο και τώρα πια είναι στα χέρια του φυσικοθεραπευτή της.

Αγώνας δρόμου για το πανευρωπαϊκό
Η Κυριακή Φιλτισάκου έχει κατακτήσει δύο φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 20 χιλιόμετρα και συμμετείχε στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 στο Τόκιο. Τραγική ειρωνεία, ότι προετοιμαζόταν για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάδην στην Τσεχία που είναι σε τρεις εβδομάδες από τώρα: “Έχω αγώνα κοντά, σε τρεις εβδομάδες περίπου, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι. Δε θέλω να το έχω στο μυαλό μου τώρα”.

“Έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο”
Ο 99χρονος οδηγός που χτύπησε την 22χρονη, έχει δίπλωμα σε ισχύ και ισχυρίστηκε στην Τροχαία πως η άτυχη κοπέλα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του. Αφέθηκε ελεύθερος και μίλησε στο Mega υποστηρίζοντας ότι εκείνη έπεσε στο αυτοκίνητό του.

“Η κοπέλα ζαλίστηκε και έπεσε μπροστά, δίπλα στο αυτοκίνητο, φοβήθηκε, δεν ξέρω. Τώρα είναι καλά, δουλεύει. Δεν χτυπήσαμε, ούτε την πάτησα, ούτε τίποτα… Έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο. Τώρα μπήκε στη ζωή της δουλεύει, είναι εντάξει” ανέφερε επιβεβαιώνοντας πως είναι 99 ετών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.