Δήμος Πειραιά: Απολογιστική εκδήλωση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης ΟΧΕ ΒΑΑ




Ο Δήμος Πειραιά σας καλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του απολογισμού της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της πόλης μας, για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, και ώρα 12.00 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Ιωάννης Μώραλης και θα χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων, οι κκ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Σταυρούλα Αντωνάκου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Πειραιά αποσκοπεί στην ανασύνταξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας του Πειραιά, καθώς και στην ενίσχυση της μητροπολιτικότητας της Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη του Πειραιά σε τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας με διακριτή φυσιογνωμία, ικανό να αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών από την προσδοκώμενη αύξηση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων. Ταυτόχρονα, ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, μέσα από την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου κοινωνικών υποδομών,  αλλά και την ανάπτυξη και εμβάθυνση των τοπικών κοινωνικών εταιρικών σχέσεων και την κινητοποίηση του τοπικού κοινωνικού κεφαλαίου της Πόλης του Πειραιά.



Η Στρατηγική επικεντρώνει σε ένα πλήθος από τομείς και δραστηριότητες, από τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές, την οικονομία της γνώσης, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στους κλάδους των μεταφορών, χερσαίων και θαλάσσιων, τις λιμενικές υπηρεσίες, τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αλλά και ειδικές μορφές μεταποίησης, κυρίως με τεχνολογικό περιεχόμενο και κατεύθυνση ή/και την αναβίωση παραδοσιακών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής.

Οι βασικοί πυλώνες της ΒΑΑ Πειραιά είναι:

  1. Η βελτίωση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας, με δράσεις, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, τη βελτίωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης, την εισαγωγή «ευφυών» υπηρεσιών στην καθημερινότητα των πολιτών, την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και της τοπικής οικονομίας.
  2. Η αστική αναβάθμιση και αναζωογόνηση, με παρεμβάσεις για την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εμβληματικά δημόσια και δημοτικά κτήρια, την ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή στο αστικό περιβάλλον, την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων κ.α.
  3. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με δράσεις για τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών, την ενίσχυση της πρόσβασης στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους εδώ, καθώς και να ακολουθήσουν την ΟΧΕ ΒΑΑ του Δήμου Πειραιά σε Facebook, Instagram, Twitter & Youtube.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.