Απλοί & καθημερινοί τρόποι γυμναστικής




Κάθε άνοιξη, βλέπουμε τις αίθουσες των γυμναστηρίων να γεμίζουν ασφυκτικά, ενόψει την ανάγκης για την απόκτηση του ονειρεμένου “καλοκαιρινού” σώματος, κάτι που λίγες φορές είναι εφικτό δεδομένου του (πολύ) περιορισμένου εναπομείναντα χρόνου.
Εκτός των άλλων, δεν είναι ιδιαίτερα καλό για το σώμα σου να το καταπονείς και να το εξαντλείς, στην καλύτερη των περιπτώσεων το μισό χρόνο, και τον υπόλοιπο να το παραμελείς με ποικίλους τρόπους, όπως η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου και ασφαλώς η έλλειψη σωματικής άσκησης.
Εκ των βασικότερων αιτιών που συμβάλλουν στη διατήρηση αναπαραγωγής αυτού του φαινομένου, είναι η απουσία πειθαρχίας, αφού το κίνητρο παραμένει υψηλό. Όταν όμως η όλη διαδικασία δεν μας προκαλεί ευχαρίστηση, δε μας ταιριάζει πολύ πιο απλά, η ανάγκη εκπλήρωσης του στόχου αρχίζει να ξεθωριάζει.

Ωστόσο, πέραν των τυπικών γυμναστηριακών ασκήσεων, υπάρχουν αρκετοί τρόποι σωματικής άσκησης για να δοκιμάσουμε, και να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας.

  1. Απέφυγε το ασανσέρ.

Προτίμησε να χρησιμοποιείς τις σκάλες έναντι του ανελκυστήρα όταν έχεις τη δυνατότητα. Παρότι μια πρώτη σου σκέψη θα ήταν αν ανέβεις με το ασανσέρ και να κατέβεις αργότερα με τα πόδια, στην πραγματικότητα ο βηματισμός καθόδου στη σκάλα καταπονεί τις αρθρώσεις στα γόνατα. Έτσι, ακόμη και αν το ανάποδο ακούγεται κουραστικό, είναι αυτό που συνίσταται.

  • Περίπατος

Με κύρια πλεονεκτήματα το μηδενικό κόστος και τον φρέσκο αέρα, το περπάτημα αποτελεί το πιο απλό διαχρονικό μέσο  φυσικής άσκησης, με πολλαπλά ωστόσο οφέλη.



Ο οικογενειακός γιατρός, με βάση το ιστορικό και τις κληρονομικές παθήσεις, μπορεί να υποδείξει τον μέγιστο προτεινόμενο χρόνο περπατήματος.

  • Μετακινήσου… Ισορροπώντας

Η Ελλάδα έχει αρκετά ανισόπεδη μορφολογία εδάφους με έντονες ανηφόρες και κατηφόρες, και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις δε φέρουν το κατάλληλο σύστημα υποδομών έτσι ώστε να “αγκαλιάζουν” και να ενθαρρύνουν τη χρήση ποδηλάτου ως κύριο μεταφορικό μέσο. Με γνώμονα την ακεραιότητά μας, προτείνεται η χρήση του όπου αυτό είναι εφικτό για μικρές αποστάσεις. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αποτελεί έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης, πράγμα υψίστης σημασίας για την καθημερινότητα του σήμερα  και τις προκλήσεις που καλείται να ανταποκριθεί το περιβάλλον.

Ακόμη και εάν δεν μπορέσετε να προσαρμόσετε τη χρήση ενός ποδηλάτου πόλεις, μπορείτε να εξετάσετε τις εναλλακτικές επιλογές, όπως ποδήλατα ιδανικότερα για ορεινές εξορμήσεις, συνομιλώντας με έναν εκπρόσωπο από τα ποδήλατα Fidusa, ‘η απλώς επισκεπτόμενος το κοντινότερο κατάστημα ή αντιπροσωπεία ποδηλάτων.

  • Yoga & Pilates

Τα δύο αυτά είδη γυμναστικής έχουν ως κοινό επίκεντρο την αναπνοή του ατόμου, αν και αποτελούνται στο σύνολό τους από πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ασκήσεων. 

Πέραν της συνεισφοράς τους στη φυσική μας κατάσταση, συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη σύνδεση με το σώμα μας, και τον αφουγκρασμό των αναγκών του.

Τα δεκάδες βίντεο που είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ και για τις 2 πρακτικές, προσφέρουν τεράστια ευελιξία, αφού μπορούμε να προσαρμόσαμε την άσκηση κατά 100% στο πρόγραμμά μας, επιλέγοντας τη βολικότερη στιγμή της ημέρας και την προτιμώμενη διάρκεια, αλλά και το βαθμό δυσκολίας.

Αν πάλι αυτή η αυτονομία σας οδηγεί σε φθίνουσα ενασχόληση, αναζητήστε τα αντίστοιχα κέντρα ή ομαδικά προγράμματα γυμναστηρίων σε πιο προσιτές τιμές.

  • Κολύμβηση

Ζώντας σε μια χώρα με χιλιάδες νησιά και αναρίθμητες παραλίες, δε γινόταν να παραλείψουμε να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας το κολύμπι. Όσο  οι θερμοκρασίες και οι καθημερινές μας υποχρεώσεις το επιτρέπουν, αφιερώνουμε λίγο χρόνο από την απόδρασή μας στην παραλία, για την εξάσκησή μας στο κολύμπι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.