Ανδρέας Κονδύλης: “Αυθαιρεσίες χωρίς όρια στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου”




Σε καταπάτηση κοινόχρηστου δημοτικού χώρου και παράνομες οικοδομικές εργασίες, χωρίς καμία πολεοδομική άδεια, καταγγέλλει ότι προχώρησε παραλιακή επιχείρηση στον Άλιμο, ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης. Πρόκειται για τον παραλιακό χώρο, στον οποίο τα συνεργεία του Δήμου, είχαν τοποθετήσει περίφραξη, για να γίνει φύτευση πρασίνου και να διαμορφωθεί, ώστε να είναι ελεύθερα προσβάσιμος στους πολίτες. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπως λέει ο δήμαρχος, η επιχείρηση κατέλαβε παράνομα τον χώρο και τοποθέτησε τραπεζοκαθίσματα.

“Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση καταπάτησης δημόσιας, κοινόχρηστης, περιουσίας. Για αυτό και έδωσα ήδη οδηγίες στις Υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειές μας” τονίζει ο Ανδρέας Κονδύλης. Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του δημάρχου:

“ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ!
ΞΑΝΑΣΤΗΣΑΝ (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ!
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΚΟΥΝΕ;
Θυμάστε πρόσφατα τα επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, όταν ο Δήμος μας έκανε νόμιμες εργασίες μέσα σε δημοτικό, κοινόχρηστο χώρο και η παρακείμενη επιχείρηση προσπαθούσε να μας σταματήσει, οδηγώντας αυθαίρετα και καταχρηστικά όλους τους εργάτες του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μέρα, με ψευδείς καταγγελίες, για να μας παρεμποδίσει, ενώ είχε ήδη χάσει δύο (2) Δικαστήρια.
Οι εργασίες του Δήμου, φυσικά, προχώρησαν. Απομακρύναμε μεγάλες ποσότητες τσιμέντου από τον συγκεκριμένο παραλιακό χώρο, προκειμένου να ακολουθήσει φύτευση πρασίνου και διαμόρφωση-αναβάθμιση της περιοχής.
Όμως, αυτό που συνέβη το Μεγ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα είναι πέρα από κάθε προηγούμενο και φανερώνει αφενός το βαθύτατο θράσος και τη συστηματικά παραβατική συμπεριφορά ορισμένων επιχειρήσεων, αλλά και την αδυναμία (ή απροθυμία;) του κράτους να επιβάλλει τη νομιμότητα.


Τελείως κρυφά, τις ώρες των γιορτών του Μεγ.Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, η επιχείρηση ΕΙΣΕΒΑΛΕ στον κοινόχρηστο δημοτικό χώρο, ΑΠΟΞΗΛΩΣΕ και απομάκρυνε αυθαίρετα την εργοταξιακή περίφραξη του Δήμου, έκανε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ χωρίς καμία πολεοδομική άδεια και ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον χώρο, απλώνοντας τραπεζοκαθίσματα και εξοπλισμό, χωρίς να έχει άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου!
Όλα τα παραπάνω, ενώ η επιχείρηση έχει ήδη χάσει δύο (2) Δικαστήρια για τον χώρο! Όλα τα παραπάνω, μέσα σε κοινόχρηστο χώρο, πάνω στην παραλιακή ζώνη, την οποία θέλουμε να αποκαλούμε “Αθηναϊκή Ριβιέρα” (μόνο που η Ριβιέρα έχει κανόνες και καλαισθησία, δεν είναι “ζούγκλα”).
Είναι προφανές ότι έχουν τελεστεί πολλές παράνομες και αντικοινωνικές πράξεις, ποινικά αδικήματα, διοικητικές παραβάσεις κ.ο.κ. Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση καταπάτησης δημόσιας, κοινόχρηστης, περιουσίας. Για αυτό και έδωσα ήδη οδηγίες στις Υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειές μας.
Επίσης, θα προχωρήσει κανονικά η διαμόρφωση του χώρου και θα ξηλωθούν όλες οι παράνομες διαμορφώσεις που, εκ νέου, έκανε πάνω στη Δημοτική περιουσία η παρακείμενη επιχείρηση.
Το ερώτημα, όμως, παραμένει:
σε μία προηγμένη δυτική δημοκρατία, οι υπεύθυνοι αυτών των ενεργειών θα ήταν ήδη κατηγορούμενοι, αν όχι και στη φυλακή. Στην Ελλάδα, για πόσο ακόμα θα μπορούν να παρανομούν ασύδοτοι; Μέχρι που μπορεί μία επιχείρηση να φτάσει, παρανομώντας ασύστολα και καταπατώντας δημόσια, κοινόχρηστη περιουσία;”



Συνεργεία το Δήμου Αλίμου σήμερα το πρωί τοποθέτησαν ανάμεσα στον δημοτικό χώρο και την επιχείρηση, ταινίες.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ανδρέας Κονδύλης: “Αυθαιρεσίες χωρίς όρια στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου”

  • 18/04/2023 at 7:36 πμ
    Permalink

    για πήγαινε λίγο πιο κατω ακόμη λίγο παρακάτω ο άλλος οριοθετουσε της πολυθρόνες έως το κύμα.και εσύ δήμαρχε με πιο δικαίωμα σημαδεύεις θέσης πάρκινγκ υπέρ το δημοτών σου αυτό αν το κάνουν όλοι τι θα προκύψει μια απάντηση θα την ήθελα

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.