Άγιος Δημήτριος: Χαοτική η κατάσταση που επικρατεί στην οδό Σουλίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην οδό Σουλίου επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, φορτηγά που ξεφορτώνουν και κλείνουν τον δρόμο και πεζοί να προσπαθούν να κινηθούν κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στα οχήματα. Τα σοβαρά προβλήματα, οδικής ασφάλειας, κυκλοφορίας και στάθμευσης κατοίκων και επισκεπτών, ανέδειξε με μία σειρά φωτογραφιών και ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Παπατριανταφύλλου:

Κάτοικος της περιοχής έστειλε στο Notia.gr εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί:

“Αναδείξατε πρόσφατα το πρόβλημα – επικινδυνότητα σε δρόμο του Αγίου Δημητρίου. Υπάρχει εξίσου μεγάλο πρόβλημα στην οδό Σουλίου στον Άγιο Δημήτριο. Από την αρχή της στην Βουλιαγμένης μέχρι το σημείο που γίνεται μονόδρομος. Εξακολουθεί να έχει πρόβλημα και το κομμάτι του μονόδρομου, με παρκαρισμένα πάνω στο ανύπαρκτο πεζοδρόμιο. Το τμήμα της που είναι διπλής κατεύθυνσης έχει σε όλο το μήκος της πρόβλημα με τα πεζοδρόμια. Πολύ στενά πεζοδρόμια ή και ανύπαρκτα σε μερικά σημεία αναγκάζουν τους πεζούς να περπατούν στο οδόστρωμα. Παρκάρουν οχήματα από συνεργεία και καταστήματα πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ο δρόμος αυτός είναι η κύρια διαδρομή για εκατοντάδες μαθητές καθημερινά αφού υπάρχουν δημοτικό, γυμνάσιο, νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός εκεί. Οι μαθητές και αυτοί κινούνται στον δρόμο αρκετές φορές. Περνούν από την οδό Σουλίου κυρίως τις πρωινές ώρες φορτηγά τροφοδοσίας και γενικότερα βαριά οχήματα, που κάνουν τον δρόμο άκρως επικίνδυνο για τους μαθητές. Υπάρχουν λύσεις που μπορούσε να δώσει ο δήμος αλλά δεν έχουν ασχοληθεί. Το πρόβλημα το γνωρίζουν.



Στο παρελθόν υπήρχε η σκέψη να μονοδρομηθεί και να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια όπως έγινε στον παραλίγο δρόμο Αγίου Βασιλείου. Ο Δήμος είναι ανύπαρκτος και δεν ασχολείται με το θέμα. Ούτε καν με τα καταστήματα που έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε πάρκινγκ. Πολλές φορές έχω δει μαμάδες με καρότσια να αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο. Πριν θρηνήσουμε, βοηθήστε με την πίεση που ασκείτε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ.”

Δείτε πως σχολιάζει την κατάσταση μία κάτοικος της περιοχής:

“Πιο πολυ με την Ομονοια μοιάζει ή κάποια βιομηχανική περιοχή! Τεραστια & καθημερινα τα προβλήματα οσων κατοικουν & κινουνται εκει! Παρανομη σταθμευση αυτοκινητων, παντού συνεργεία που δεν υπολογιζουν διερχομενα οχηματα, πεζούς, ώρες κοινής ησυχίας! Δε σεβονται τιποτα, παρα αραδιαζουν οχηματα πελατων τους οπου βρουν, δημιουργωντας μεγαλο θεμα στους κατοικους με το παρκινγκ, οι οποιοι στη συνεχεια δεν μπορουν να παρκαρουν πουθενα! Απαραδεκτοι!

Το μποτιλιαρισμα αποτελει μονιμο & σταθερο βραχνά, με αποτελεσμα αν καποιος ερχεται απο τη Βουλιαγμενης για το σπιτι του ή & απο την αντιθετη κατευθυνση να χρειαζεται για να διασχίσει μια απόσταση μερικων μετρων, ακομη & 10 λεπτα! Η κατάσταση είναι τραγική!”

Τι λέει η δήμαρχος

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου είχε βρεθεί στην περιοχή και είχε μιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα. Δείτε την ανάρτηση που είχε κάνει: “Ευχές για το νέο έτος ανταλλάξαμε σήμερα με επαγγελματίες και πολίτες στην περιοχή Σουλίου και Κορυτσάς.
Η ανάγκη να μονοδρομηθεί η Σουλίου με κατεύθυνση την είσοδο από τη Λ.Βουλιαγμένης και η διευθέτηση της στάθμευσης κυριάρχησε στις συζητήσεις μας”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άγιος Δημήτριος: Χαοτική η κατάσταση που επικρατεί στην οδό Σουλίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 20/04/2023 at 8:10 μμ
    Permalink

    ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ,ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ,ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ??ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ Η ΒΙΤΡΙΝΑ…..ΚΑΤΑ Τ’ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ!!!!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.