3η μεταξύ 96 Δήμων η Γλυφάδα στην ανακύκλωση ρούχων




Τιμητική πλακέτα απέσπασε η Γλυφάδα για τις επιδόσεις της στην ανακύκλωση ρούχων. Είναι 3η στην Ελλάδα, μεταξύ 96 Δήμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν. Από το 2018 μέχρι σήμερα ο Δήμος Γλυφάδας έχει συλλέξει περισσότερους από 800 τόνους ρούχα, στα οποία χαρίζει μια δεύτερη ζωή, βοηθώντας έτσι το περιβάλλον. Η συλλογή ρούχων πραγματοποιείται σε 60 κάδους ανά την πόλη, οι οποίοι τώρα αυξάνονται κατά 20, φθάνοντας τους 80. Ήταν κόκκινοι, έγιναν μωβ εναρμονιζόμενοι με τα διεθνή πρότυπα.

Η εταιρεία RECYCOM, η πρώτη ελληνική επιχείρηση που εφαρμόζει με οργανωμένο και επαγγελματικό τρόπο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, απένειμε στον Δήμο Γλυφάδας τη διάκριση αυτή, που συνιστά αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του.

«Το στοίχημα του μέλλοντος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η ανακύκλωση που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία υγιών συνθηκών διαβίωσης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τον αγώνα μας και δεσμευόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση. Η Γλυφάδα μας γίνεται όλο και περισσότερο μια “πράσινη” πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά, επί των ημερών της οποίας έχουν γίνει θεαματικά βήματα στον εν λόγω τομέα (στη φωτογραφία εικονίζεται με τον ιδρυτή της RECYCOM Βαγγέλη Αράπη).



Εν τω μεταξύ το Σάββατο, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία Εσπερίδων η δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.». Από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα άνθρωποι κάθε ηλικίας έφεραν στο Σημείο Ανακύκλωσης μικροσυσκευές που δεν χρειάζονταν πια (τοστιέρες, καφετιέρες, ζυγαριές, ρούτερ κ.ά) και παράλληλα ενημερώθηκαν μέσω εντύπων και ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού για τα οφέλη της Ανακύκλωσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.