Χειροπέδες σε συμμορία που έκλεβε καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο




Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες της 14-3-2023, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 4 ημεδαποί (ηλικίας 17 έως 19 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μέρος καφετέριας (Coffee Island της Θουκυδίδου στον Άλιμο), όπου είχαν μπει για να κλέψουν σπάζοντας τη βιτρίνα με μεταλλικό καπάκι φρεατίου.

Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου που επιλήφθηκε προανακριτικά, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί μη έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της συμμορίας πήγαν στο Coffee Island με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από την περιοχή της Πετρούπολης.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -6- ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, με την ίδια μεθοδολογία στις περιοχές του Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου.



Ακόμη, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 17χρονου μέλους της συμμορίας σε υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της 17-1-2023, σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου καφετέριας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και κοσμήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο, αναζητώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μίνι μάρκετ τα οποία ήταν κλειστά.

Στη συνέχεια, έσπαζαν τους υαλοπίνακες τους με μεταλλικά φρεάτια και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.