Ο Κονδύλης “ισοπέδωσε” τον δικηγόρο του επιχειρηματία της παραλίας




Mε τεκμηριωμένα επιχειρήματα ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης “ισοπέδωσε” τον δικηγόρο του επιχειρηματία που μάταια προσπάθησε να περάσει την άποψη ότι όλα γίνονται νόμιμα στο παραλιακό μέτωπο. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στόχο να κλείσει η επιχείρηση αλλά να αποδοθούν στους πολίτες οι χώροι που χρησιμοποιεί παράνομα και ανήκουν στον δήμο. “Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω” είπε στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου “Κοινωνία Ώρα Mega” που παρουσίασε το θέμα με πλήρη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, ο Ανδρέας Κονδύλης.

Στην περιοχή του Αλίμου υπάρχει μία ιδιοκτησία, όπου ένα γνωστό all day bar, έχει καταπατήσει χώρο του δήμου και με τραπεζοκαθίσματα και με χώρο πάρκινγκ, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, προσπαθεί να αποδώσει στους δημότες τους χώρους αυτούς και μάλιστα έχει κερδίσει και κάποια ασφαλιστικά μέτρα, όπως ανέφερε.

Ο δήμαρχος μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το σχετικό περιστατικό.



«Βρισκόμαστε στο σημείο, όπου θα περάσει ο πολύ μεγάλος και γνωστός παραλιακός δρόμος και ποδηλατόδρομος που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και την υλοποιούμε οι δήμοι, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση.

»Σε αυτόν τον χώρο που θα περάσει ο παραλιακός δρόμος και ο ποδηλατόδρομος, ερχόμαστε να οριοθετήσουμε το χώρο, ώστε να κάνουμε πράσινο και δημοτικές εγκαταστάσεις στο υπόλοιπο.

»Αυτός ο χώρος βρίσκεται καταπατημένος από μία επιχείρηση που εισπράττει παράνομα χρήματα ζητώντας τα κλειδιά (των αυτοκίνητων) των πολιτών, χωρίς να κόβει αποδείξεις, και έχουμε πολλές διαμαρτυρίες από τους πολίτες για αυτό, έχουμε στείλει εξώδικα και η επιχείρηση δεν συμμορφώνεται, καθώς δεν απομακρύνει τους παρκαδόρους, τα κουβούκλια και τις εγκαταστάσεις».

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Αλίμου ξεκαθάρισε ότι ο επιχειρηματίας είχε λάβει γνώση των έργων που θα γίνουν παρεμβάσεις στον εν λόγω χώρο.

Δήμαρχος Αλίμου: «Ο επιχειρηματίας δεν έχει με συμβόλαιο το πάρκινγκ, το έχει με αρπαγή»
Και διευκρίνισε ο κ. Κονδύλης: «Υπάρχει συμβόλαιο με την επιχείρηση, σύμφωνα με το οποίο έχει 670 τ.μ. για κατάστημα, η επιχείρηση έχει καταλάβει 1880 τ.μ. για κατάστημα και ταυτόχρονα – αυθαίρετα – με παρκοδόρους χρησιμοποιεί και το πάρκινγκ. Δεν το έχει με συμβόλαιο το πάρκινγκ, το έχει με αρπαγή, καταπάτηση».

Προς απόδειξη των λεγομένων του ο δήμαρχος Αλίμου ανέφερε ότι προσέφυγε η επιχείρηση στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει τις ενέργειες του δήμου και το δικαστήριο εξέδωσε απορριπτική απόφαση.

Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου τεκμηριωνόταν ότι δεν πιθανολογείται η ύπαρξη κάποιου νομικού δικαιώματος της επιχείρησης σχετικά με τον επίδικο χώρο.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Θοδωρής Καραγιάννης πήρε τον λόγο και απάντησε στα λεγόμενα του κ. Κονδύλη.

Δικηγόρος επιχειρηματία: «Ο ίδιος ο δήμαρχος με επιστολή ευχαριστεί την επιχείρηση και την καθιστά υπεύθυνη για την συντήρηση του πάρκινγκ»
«Ο ίδιος ο δήμαρχος με επιστολή το 2020 ευχαριστεί την επιχείρηση και την καθιστά υπεύθυνη για την συντήρηση του πάρκινγκ. Η επιχείρηση πληρώνει 120 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τους κοινόχρηστους χώρους και για την συντήρησή τους. Άρα δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

Αναφορικά με την άδεια του μαγαζιού σημείωσε ο δικηγόρος: «Η άδεια καλύπτει το σύνολο του χώρου που χρησιμοποιεί το μαγαζί και μάλιστα η επιχείρηση πληρώνει 120 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τους κοινόχρηστους χώρους και για την συντήρησή τους και την φύλαξή τους. Για αυτά έχει πληρώσει η επιχείρηση στον δήμο Αλίμου 600 χιλιάδες ευρώ».

Στην συνέχεια ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι έχει έγγραφες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για επιλεκτική αντιμετώπιση εκ μέρους της δημοτικής αστυνομίας καθ’ υπόδειξη των δημοτικών αρχών.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος γιατί ο επιχειρηματίας καλεί συχνά την Αστυνομία, απάντησε ότι «όταν είσαι νόμιμος καλείς την Αστυνομία, όταν όμως δεν είσαι νόμιμος καλείς την τηλεόραση και λες η Αστυνομία μας φταίει που έρχεται».

Kαι δήλωσε ο δικηγόρος ότι επιδίωξή τους είναι να διατηρηθούν τα νόμιμα για τα οποία πληρώνονται κάθε χρόνο μεγάλα ποσά με βάσει τις σχετικές συμβάσεις.

Δήμαρχος Αλίμου: «Ο επιχειρηματίας παραβιάζει το συμβόλαιό του»
Ο δήμαρχος από την πλευρά του απάντησε σχετικά με τα ποσά που ανέφερε ο δικηγόρος του επιχειρηματία: «Ούτε στον ύπνο τους δεν δίνουν 600 χιλιάδες ευρώ. Δίνουν το ενοίκιο για τα καταστήματα και θα έπρεπε να δίνουν – σύμφωνα με το συμβόλαιό τους – και 120 χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση του παραλιακού μετώπου, που ούτε αυτά δίνουν, παραβιάζοντας το συμβόλαιό τους».

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι επιδίωξη του δήμου είναι να παυτεί η καταπάτηση του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου κι όχι να κλείσει η επιχείρηση, με τον δικηγόρο να σημειώνει ότι δεν πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, αλλά για οικοδομήσιμο παραλιακό ακίνητο».

Mε αντικειμενικότητα παρουσίασε το θέμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.