Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ στην «Κυψέλη Εθελοντών» του Δήμου Ηλιούπολης




Τον χώρο που στεγάζεται η «Κυψέλη Εθελοντών» του Δήμου Ηλιούπολης, επί της οδό Θέμιδος 2 & Γληνού, επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, οι μαθητές της Γ1 τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της Δράσης «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινότητα» που πραγματοποιεί το Σχολείο με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Γουλή.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς και Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Σκλαβενίτη για τη δημιουργία της Κυψέλης Εθελοντών του Δήμου και τις έννοιες του εθελοντισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να τους συνοδεύουν πάντα στη ζωή τους».

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο της Ιματιοθήκης που έχει δημιουργήσει η «Κυψέλη Εθελοντών» και έγινε προβολή των δράσεών της, όπως η «Κάρτα του Δημότη» και το «Μητρώο Εθελοντών», με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιάστηκαν με τον χώρο αλλά και τις πολυάριθμες δράσεις.



Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές κ.κ. Γεωργία Γουλή και Γεώργιος Ξενάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία τα στελέχη της «Κυψέλης», ενώ τόνισαν ότι προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο.

Η Δράση «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινότητα» του 1ου ΓΕΛ Ηλιούπολης περιλαμβάνει επισκέψεις και σε άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνική Καφετέρια, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.ά. Στο τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν σε όλη την σχολική κοινότητα τα αποτελέσματα της Δράσης τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.