Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (πρόγραμμα Απριλίου 2023)




 «Η ζωή είναι σα να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι»  Άλμπερτ Αϊνστάιν        

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελεί την αφορμή για τις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο!

Με αισιοδοξία και δύναμη απολαμβάνουμε για ακόμα μια χρονιά την Άνοιξη που μας φέρνει την Πασχαλιά και ζούμε την κάθε μέρα με ζωντάνια! Συνεχίζουμε μέσα από τη συμμετοχή μας σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης να στηρίζουμε τους πολιτιστικούς χώρους και τον καλλιτεχνικό κόσμο που μας υποδέχονται και αδημονούν μέσα από κάθε είδους τέχνη να δημιουργήσουμε παρέα νέες αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης.



Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 20:00

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης

«Καρνάγια» με έργα του Τάσου Ταστάνη

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφόρος Ιωνίας 96)

Καράβια, βαπόρια μιας άλλης νοσταλγικής εποχής, φιλοξενεί αυτή τη φορά το Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου στο πλαίσιο των εικαστικών εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης. Με τίτλο «Καρνάγια» παρουσιάζονται οι μοναδικές συνθέσεις του Γλυφαδιώτη αρχιτέκτονα Τάσου Ταστάνη, ξύλινα γλυπτά καράβια που δημιουργήθηκαν με «θαλασσοδαρμένα» υλικά.

Υλικά βουτηγμένα στην αλμύρα, ταλαιπωρημένα και τσακισμένα από τον χρόνο, αδιάψευστοι μάρτυρες του μόχθου και των προσδοκιών, αντί να καταλήξουν απορρίμματα, ξαναπλάθονται και γίνονται καρίνες, άλμπουρα, ξάρτια και φουγάρα, καμιά φορά ακόμα, και περήφανα σημαιάκια στην άκρη της πρύμνης.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Απριλίου

The Meet Market: #EasterEdition

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

(Μηχανουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου & Κεντρική Αυλή)

Το Meet Market επιστρέφει στις 8 & 9 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για να στήσει τη μεγαλύτερη γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας λίγες ημέρες πριν το Πάσχα!

Περισσότεροι από 140 ταλαντούχοι σχεδιαστές, καλλιτέχνες και μικροί παραγωγοί, εκ των οποίων 30+ θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά, βγαίνουν από τα καταστήματα και τα εργαστήριά τους και συγκεντρώνονται όλοι μαζί, κάτω από τις κόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Ρούχα και αξεσουάρ με την υπογραφή νέων designers, home-deco αντικείμενα με ξεχωριστή αισθητική, χειροποίητα κοσμήματα, προϊόντα ευεξίας & ομορφιάς, packaged τρόφιμα από καλλιεργητές της ελληνικής υπαίθρου, είδη για το παιδί σχεδιασμένα με προσοχή… Αυτές είναι μονάχα μερικές από τις #madeingreece συμμετοχές που θα συνθέσουν το line-up της pop-up αγοράς του Meet Market και θα γεμίσουν την Κεντρική Αυλή, το Προαύλιο Μηχανουργείου και το κτίριο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης.

Παράλληλα, τα dj sets θα διαδέχονται το ένα το άλλο κάθε δύο ώρες και -όπως πάντα- δεν θα λείπουν τα ποτά, το street food, και οι δωρεάν δραστηριότητες για τα παιδιά!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Ωράριο: Σάββατο 12.00 – 22.00 & Κυριακή 12.00 – 21.00

Δευτέρα 10 Απριλίου, στις 21:00

Μουσική Βραδιά

«Πουλάκια είναι και λαλούν» με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Φώτη Σιώτα

VOX (ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 16)

Η Τάνια Τσανακλίδου και ο Φώτης Σιώτας μας περιμένουν στο VOX με μια παράσταση διαφορετική και συναρπαστική. Με τίτλο «Πουλάκια είναι και λαλούν» οι δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά επί σκηνής – μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στο αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό – σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν με κέφι και αγάπη.

Μαζί οι δυο τους μας υπόσχονται ένα εξωστρεφές πρόγραμμα, με χρώμα, διάθεση αφύπνισης και εμβληματικά τραγούδια που αγαπάμε αλλά δεν λέγονται συχνά και δεν τα περιμένουμε. Τραγούδια του Μούτση, του Σιδηρόπουλου και του Πουλικάκου, του Κηλαηδόνη, του Μαχαιρίτσα και του Μπουλά αλλά και του Σαββόπουλου, του Σπανού, του Κραουνάκη, του Μιχάλη Δέλτα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Νικόλα Άσιμου ανάμεσα σε άλλα. Δίπλα στα δικά τους τραγούδια που μπλέκονται ωραία και κάνουν την αφήγηση συναρπαστική. Όπως λένε η Τάνια και ο Φώτης, «αυτή η παράσταση έχει πολλή ενέργεια αλλά και κάποια ξέφωτα πιο συγκινησιακά». Απροσδόκητες αλλαγές, διάθεση αυτοσαρκασμού, σατυρικό σχολιασμό της κατάστασης που βιώνουμε όλοι και όλες και μια αίσθηση χαρμολύπης, όπως συμβαίνει στο τσίρκο.

Τη Δευτέρα λοιπόν, μαζευόμαστε στο VOX στις 21.00 για να δούμε, να αισθανθούμε και να τραγουδήσουμε παρέα με δύο καλλιτέχνες που έρχονται σαν δυο πουλάκια και λαλούν όλα όσα έχουμε πεθυμήσει, όσα μας συγκινούν και όσα μας ξεσηκώνουν!

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 20:00

Η αγορά εισιτηρίου περιλαμβάνει τη θέαση του προγράμματος, για την οποία η αγορά ποτού δεν είναι υποχρεωτική. Για όσους πελάτες επιθυμούν να καταναλώσουν ποτά ή αναψυκτικά, θα υπάρχει τιμοκατάλογος στα τραπέζια.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 4 Απριλίου

Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο πικρόχολος ερωτευμένος» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο πικρόχολος ερωτευμένος» του Μολιέρου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του Αλσέστ.

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το ΔΘΠ υποδέχεται ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες ηθών των τελευταίων αιώνων. Περίπου 360 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο μισάνθρωπος Αλσέστ -απόλυτα δικαιολογημένα- θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων. Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά.

Ο «Μισάνθρωπος» σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν ανέβηκε στο Παρίσι το 2018 και έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

Σκηνοθεσία: Πέτερ Στάιν

Ερμηνεύουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιωργής Τσαμπουράκης, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου και η Όλια Λαζαρίδου

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 11 Απριλίου

Σάββατο 29 Απριλίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Η Τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»

Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός)

Η δράση τοποθετείται στο Παρίσι, όπου η συνωμοσία τεσσάρων ατόμων να λάβουν την άδεια, για να εξερευνήσουν το υπέδαφος του Παρισιού και να βρουν πετρέλαιο, οδηγεί τους καλλιτέχνες του δρόμου να συσπειρωθούν και να σταθούν ενάντια σε υψηλά πρόσωπα της κοινωνίας, δίνοντας φωνή σε όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά από τα γρανάζια του συστήματος. Ένα έργο επίκαιρο και βαθιά πολιτικοκοινωνικό.

Ένα από τα βασικά μοτίβα στα έργα του Ζιρωντού αποτελεί το ποιητικό και λυρικό του στοιχείο, συνδεδεμένο με τον παραλογισμό και την τρέλα. Στην παράσταση ο κόσμος του περιθωρίου αναπαρίσταται με την εικαστική απεικόνιση ενός σκοτεινού τσίρκου με τους ρόλους σε ανάλογη ερμηνεία. Η δράση πραγματοποιείται με τη χρήση συγκεκριμένων θεατρικών τεχνικών και μορφών τέχνης (παντομίμα, visual vernacular, κινησιολογία μαριονέτας, ταχυδακτυλουργικά) και εναλλαγή πολλών ρόλων σε συνδυασμό με έντονη σωματικότητα. Το έργο διακατέχεται από μια γερή δόση παραμυθιού, με το καλό να θριαμβεύει, αφήνοντας όμως μια ανοιχτή χαραμάδα επιστροφής του κακού. Αποτελεί μια σύγχρονη ιλαροτραγωδία του χρηματοοικονομικού ξεπεσμού μας, όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η εξουσία μας χάνει, εκεί που οι φτωχοί ακόμα χαίρονται». Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο, που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές, ενώ συνοδεύεται από Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους.

Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελεί μια σύμπραξη κωφών και ομιλούντων ηθοποιών. Μέσα από μια συστηματική ενασχόληση με τη θεατρική δράση έχει αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά τη νοηματική γλώσσα, παράλληλα με τη φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Η Ομάδα είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Ελλάδος, κ.α.. Είναι η τέταρτη φορά που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη

Ερμηνεύουν: Ρίκκου Μαρία, Στεφανή Μαρία, Μερκούρη Έλλη, Φεσάκη Τσαμπίκα

Ζωντανά επί σκηνής ο μουσικός Νίκος Κυριαζής

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ 

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 21 Απριλίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.