Απαράδεκτη απόπειρα έξωσης στο Παλαιό Φάληρο (VIDEO)




Με παρέμβαση μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης, επετεύχθη προσωρινά να βγουν από το διαμέρισμα ιδιοκτήτριας και της ηλικιωμένης ασθενούς μητέρας της τα άτομα μιας μεταφορικής εταιρείας, που είχαν εισβάλει κι είχαν αρχίσει να συσκευάζουν την οικοσκευή σε κούτες, σε μια νέα απόπειρα έξωση, αυτή τη φορά, στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Λυκούργου 32.

Σημειώνεται ότι άτομα της μεταφορικής δήλωναν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας ZAFIDO, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η νέα ιδιοκτήτης του ακινήτου, μετά από πλειστηριασμό. Ωστόσο, κατά την απόπειρα έξωσης, δεν ήταν παρών δικαστικός επιμελητής, ενώ δεν προσκομίστηκε ούτε καν έγγραφό του. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και η μητέρα της βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες, τους τελευταίους τρεις μήνες, διαμένουν σε διπλανό διαμέρισμα, που ανήκει στην αδερφή της ιδιοκτήτριας, καθώς στο υπό έξωση σπίτι έχει αλλάξει την κλειδαριά ο νέος ιδιοκτήτης. Ανέφεραν μάλιστα ότι το τελευταίο αυτό τρίμηνο, στο εν λόγω διαμέρισμα μπαινόβγαιναν τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Όπως δήλωσε η Ελπινίκη Ανανιδάκη, είχε μπει στη ρύθμιση του Νόμου Κατσέλη για δάνειο στη Eurobank, ύψους 45.000 ευρώ, το οποίο μεταβιβάστηκε στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicer) DOVALUE. Ενώ λοιπόν, είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της δανειολήπτριας μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο στην κύρια αίτησή της, που συζητήθηκε στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου, παρανόμως, το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό, το αγόρασε η κατασκευαστική και υπάλληλοι της ZAFIDO, στις 13 Δεκεμβρίου του 2022 «πέταξαν» έξω από το σπίτι την 85χρονη μητέρα της ιδιοκτήτριας, στην οποία το είχε παραχωρήσει για να διαμένει. 



Σήμερα, επρόκειτο η κατασκευαστική εταιρεία που αγόρασε το σπίτι να ολοκληρώσει τη βάρβαρη διαδικασία, απομακρύνοντας την οικοσκευή της ιδιοκτήτριας, καθώς, φέρεται να έχει ήδη πουλήσει το διαμέρισμα σε ιδιώτη, ωστόσο, η παρέμβαση αλληλέγγυων πολιτών απέτρεψε, έστω προσωρινά, αυτήν τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Στον δρόμο, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι των δύο γυναικών βρίσκεται περιπολικό της αστυνομίας, που μέχρι στιγμής, δεν έχει παρέμβει, καθώς και πολλά μέλη της τοπικής Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ, μετά από επείγουσα έκκληση για αλληλέγγυους, προκειμένου να αποτραπεί ακόμα μία έξωση.

Η νέα απόπειρα έξωσης έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από σπίτι αυτοαπασχολούμενου στον Αγ. Παντελεήμονα.

Ο δανειολήπτης έχασε το σπίτι του, καθώς αδυνατούσε να αποπληρώσει την οφειλή του αφού η σχολή χορού του μπήκε σε αναστολή λειτουργίας μέσα στην πανδημία. Πηγή: efsyn.gr Κώστας Ζαφειρόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.