Kατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Βούλας: Οι μαθητές έβαλαν τα γυαλιά στον Δήμο – Καθάρισαν μόνοι τους το σχολείο!




Σε κατάληψη βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα το 1ο ΓΕΛ Βούλας. Χθες, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συναντήθηκαν με το 15μελές.

Οι μαθητές ζήτησαν να γνωστοποιηθούν τα αιτήματά τους, τους διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει ομάδα περιφρούρησης και δεν έχει γίνει καμία ζημιά και μάλιστα προχώρησαν και σε δράσεις εξωραϊσμού. Έσβησαν διάφορα συνθήματα από τους τοίχους τους οποίους στη συνέχεια έβαψαν.

Δείτε τι αναφέρουν οι μαθητές:

“Το πρώτο λύκειο Βούλας στις 20/2/2023 αποφάσισε μετά από γενική συνέλευση την έναρξη κατάληψης ( με το 95% των μαθητών σε συμφωνία) (162 μαθητές) για να γνωστοποιηθούν τα αιτήματά μας τα οποία έχουν παραπληροφορηθεί και παρεξηγηθεί από την διεύθυνση Αλλά και από τους γονείς:



1. Ελλιπής σεβασμός από τους καθηγητές και παραβίαση της ιδιωτικότητας που θα έπρεπε να υφίσταται στο χώρο της τουαλέτας (οι καθηγητές παρεμβαίνουν εν ώρα φυσικής ανάγκης) όπως επιπλέον δεν υπάρχει σεβασμός και κατανόηση στις φυσικές ανάγκες των μαθητών κατά την διάρκεια των διδακτικών ωρών.

2. Δεν υπάρχει υποστήριξη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Συγκεκριμένα δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις σε σχολικά προγράμματα όπως για παράδειγμα το διασχολικό πρωτάθλημα στο οποίο οι μαθητές κάλυψαν οι ίδιοι τα έξοδα για τα πούλμαν αλλά και για τις εμφανίσεις τους.

3. Δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα (μετά από 6 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς) άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις στο τομέα της ψυχολογίας (ψυχολόγος) το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους μαθητές του σχολείου ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμβουλευτούν έναν ειδικό. (Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν έναν ιδιωτικό ψυχολόγο).

4. Έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες εκπαιδευτικές εκδρομές και σεμινάρια. Συγκεκριμένα, σε όλο το σχολείο έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένα σεμινάριο (για το περιβάλλον) ενώ η ενημέρωση και μόρφωση των μαθητών σε σχέση με κοινωνικά θέματα καθώς και θέματα αλληλοσεβασμού είναι απαραίτητη.

Τα παραπάνω ήταν τα προβλήματα τα οποία αφορούν τη λειτουργεία του σχολείου. Θα θέλαμε επίσης να αναφερθούμε στον κοινωνικό αγώνα τον οποίο υποστηρίζουμε που αφορά:

1. Το διάταγμα το οποίο εξισώνει τα πτυχία από καλλιτεχνικές σχολές με απολυτήρια λυκείου και υποβιβάζει τις σπουδές και την προσπάθεια όλων των καλλιτεχνών.

2. Το νομοσχέδιο της ΕΒΕ και την επιβολή της τράπεζας θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις.

Ευχαριστούμε που μας ακούσατε και ευελπιστούμε σε μια βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Με εκτίμηση, Το δεκαπενταμελές του 1ου Λυκείου Βούλας Με εκτίμηση Το ΔΣ της Ένωσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.