Σοφία Βούλτεψη: Εντυπωσιασμένη από την Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου, έδωσε συγχαρητήρια στον Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αλίμου και εμπνευστή της Δημοτικής Πινακοθήκης που αποτελεί πια για τα νότια προάστια, κοιτίδα πολιτισμού, γνώσης και μάθησης, έδωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από το βαρύ πρόγραμμά της, πήγε στα εγκαίνια της έκθεσης του καταξιωμένου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα με τίτλο «Ζήτημα Φωτός», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου. Η Σοφία Βούλτεψη εντυπωσιασμένη, εξέφρασε τον θαυμασμό της για το σπουδαίο έργο του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη. Άλλωστε η φήμη της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλίμου έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης με τις σημαντικές εκθέσεις που φιλοξενεί από τότε που ξεκίνησε, πριν από 7 χρόνια.

Ο Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς που έχει επιμεληθεί την έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι “μία λεωφόρος ταχείας γνωριμίας με την τέχνη μέσα από τις εκθέσεις και τις εκδόσεις που παρέχει δωρεάν στο κοινό”.

“Πριν από 40 χρόνια ο Σωτήρης Σόρογκας είχε πραγματοποιήσει έκθεση στην Πινακοθήκη του Δημήτρη Πιερίδη, στη Γλυφάδα” είπε

“Είχε αναπτύξει μοναδική δραστηριότητα στα νότια της Αθήνας όπου εκτός από επιτυχημένες εκθέσεις οργάνωσε βιβλιοθήκη νεοελληνικής τέχνης. Οι μεγαλύτεροι στα χρόνια μου, αφηγούνται ότι ο φορέας εκείνος κάθε φορά που έκανε εγκαίνια γέμιζε την παραλιακή από κόσμο και αυτοκίνητα. Τα χρόνια πέρασαν η Πινακοθήκη γκρεμίστηκε και η συλλογή του Κύπριου συλλέκτη σκόρπισε. Σήμερα αθόρυβα και αποφασιστικά και μάλιστα σε πολύ αντίξοες συνθήκες τον ρόλο αυτό έρχεται να επιτελέσει αυτός εδώ ο χώρος. Η Πινακοθήκη του Δήμου Αλίμου στα λιγοστά χρόνια λειτουργίας της είναι πια η Πινακοθήκη των Νοτίων Προαστίων που υπηρετεί με ουσία την παιδεία. Ο χώρος αυτός που βρισκόμαστε σήμερα είναι μία λεωφόρος ταχείας γνωριμίας με την τέχνη”. Πηγή φωτό: Iraklis LamprouFoni Tou Alimou



Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση των εγκαινίων:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.