Παλαιό Φάληρο: Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές




Εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρέτησαν στα σχολεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και αποχώρησαν από την υπηρεσία συνταξιοδοτηθέντες, κατά την περσινή σχολική χρονιά, αλλά και διακριθέντων-αριστευσάντων μαθητών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, τη Δευτέρα 30/1, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου της πόλης.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Παιδείας, μαζί με τους (συνταξιούχους πλέον) εκπαιδευτικούς που βραβεύτηκαν για τη διαχρονική επιμορφωτική προσφορά τους στους μαθητές των σχολικών εγκαταστάσεων του Π. Φαλήρου, τιμήθηκαν και οι μαθητές οι οποίοι ξεχώρισαν, είτε για τις μαθησιακές επιδόσεις τους, είτε για τις διακρίσεις σε αθλητικές εκδηλώσεις (πρωταθλήματα και αγώνες) και επιστημονικούς διαγωνισμούς (ποικίλων τομέων). Επίσης βραβεία της “Επιτροπής Παύλου Αθανασιάδη” απονεμήθηκαν σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι αρίστευσαν κατά τα σχολικά έτη 2020/21 και 2021/22.

Με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Μαίρης Τρύφων, εξάλλου, τιμήθηκαν για πρώτη φορά και οι προϊστάμενες κυρίες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, οι οποίες συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αφού συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, «στον μεγάλο και δημιουργικό έργο που προσέφεραν όλοι οι εκπαιδευτικοί στη νεολαία της πόλης μας αλλά και στην προσπάθεια και στον αγόγγυστο μόχθο των παιδιών, των οικογενειών και των δασκάλων τους” .



Από την πλευρά τους, οι συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικοί που πήραν τον λόγο στην εκδήλωση, ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή «για την πολύ ωραία τελετή που διοργάνωσε” και επισήμαναν ότι δεν λησμονούν πώς “ο Δήμος ήταν κοντά τους, δίπλα, μαζί τους, στο εκπαιδευτικό έργο, σε μια κοινή προσπάθεια ώστε τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια σχολεία να λειτουργούν κατά υποδειγματικό τρόπο»!

Την εκδήλωση, που στάθηκε επίσης αφορμή να θυμηθούν οι τιμώμενοι εκπαιδευτικοί, παλαιές ιστορίες και στιγμιότυπα ζωής μέσα από την γεμάτη εμπειρίες διδασκαλική τους διαδρομή, τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Νότιου Τομέα Β3 Διονύσης Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης και Χάρης Θεοχάρης καθώς και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Π. Φαλήρου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.