Νίκος Δένδιας: Έκτακτη συνεισφορά της Ελλάδας για τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία




Επικοινωνία με τα Ηνωμένα Έθνη για την παροχή έκτακτης συνεισφοράς της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τους σεισμούς και ανθρωπιστική βοήθεια προς Τουρκία και Συρία είχε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η ΜΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη επικοινώνησε άμεσα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) & ανακοίνωσε έκτακτη συνεισφορά της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών & την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω του OCHA, σε Τουρκία & Συρία» έγραψε ο κ. Δένδιας στο twitter.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας συλλυπητήρια για τα θύματα από τον σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για την άμεση παροχή βοήθειας από την Ελλάδα.



«Μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν. Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια άμεσα στις προσπάθειες διάσωσης και αντιμετώπισης της καταστροφής», είχε γράψει στο Twitter ο Νίκος Δένδιας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.