Η κυκλική μόδα προστατεύει τη φύση




Εάν δεν έχετε κάνει αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σας ή αν τέτοιες σοβαρές ερωτήσεις σάς κάνουν να πανικοβάλλεστε – μην ανησυχείτε – δεν είστε ο μόνος ή η μόνη. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι στην ιδέα των ζημιών που προκαλεί η καταναλωτική κοινωνία που το πρώτο συναίσθημα που νιώθουμε όταν ακούμε τη λέξη κλειδί «φύση» είναι το εξής: ενοχή. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μερικές από τις αποφάσεις μας βοήθησαν τη φύση χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε!

Εάν ψωνίσατε μέσω του Remix τον περασμένο χρόνο – συγχαρητήρια, έχετε κάνει καλό στο στυλ, τον προϋπολογισμό σας και τη φύση. Γνωρίζατε ότι κάθε φορά που αγοράζετε από outlet ή όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο ρούχο, εξοικονομείτε πολύτιμους πόρους και προστατεύετε τη φύση; Αυτά είναι περισσότερα από ό,τι περιμένετε! Φορώντας απλά ένα μεταχειρισμένο φόρεμα αντί για ένα ολοκαίνουργιο εξοικονομείτε στον πλανήτη σχεδόν 12 λίτρα νερού, που ισοδυναμεί με το νερό που καταναλώνει ένας άνθρωπος μέσα σε 6 ημέρες*. Εάν επιλέξετε ένα μεταχειρισμένο παλτό, εξοικονομείτε ηλεκτρισμό από τη φύση που μπορεί να τροφοδοτήσει έναν λαμπτήρα για περισσότερες από 2.800 ώρες ή 118 ημέρες*! Έτσι, μπορείτε να έχετε ένα υπέροχο στυλ και όλα τα ρούχα που θα θέλατε να φορέσετε, χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό σας ή τη φύση.

Φέτος, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα κυκλικής μόδας, το Remix, έδωσε την ευκαιρία στους πελάτες του να δουν πώς έχουν συνεισφέρει στη φύση και να είναι περήφανοι επειδή έκαναν καλό.
Επιλέγοντας μεταχειρισμένα ρούχα και ψωνίζοντας από outlet μέσω του remixshop.com σε μόλις ένα χρόνο, οι πελάτες του Remix εξοικονόμησαν στον πλανήτη 1.301.661.451 λίτρα νερού, 63.723.696 kWh ενέργειας και επιβλαβείς εκπομπές σε ποσότητα 14.744.994 κιλών CO2. Ακούγεται πολύ, αλλά είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, έτσι δεν είναι; Το νερό που εξοικονομείται από την παραγωγή νέων ρούχων κατά την επιλογή μεταχειρισμένων ρούχων και outlet σε μόλις ένα χρόνο είναι αρκετό για να γεμίσει 520 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Οι επιβλαβείς εκπομπές που δεν έχουν εκλυθεί και έτσι συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη θα επέτρεπαν σε ένα αυτοκίνητο να ταξιδέψει 57 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή να φυτευτούν 380.000 δέντρα και η εξοικονομούμενη ενέργεια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα νοικοκυριό για 2 εκατομμύρια ημέρες ή μια μικρή πόλη 5.000 νοικοκυριών για έναν ολόκληρο χρόνο!

Αν δεν έχετε μπει ακόμα στον κόσμο της κυκλικής μόδας, μια από τις πιο μοντέρνες τάσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 που θα εκδηλωθεί πιο έντονα το 2023, ήρθε η ώρα όχι μόνο για ένα νέο ντύσιμο για τη νέα χρονιά αλλά και για μια ματιά στο πώς μπορούμε να προστατέψουμε τον πλανήτη μας, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στο στυλ και τον προϋπολογισμό μας. * Σύμφωνα με την Green Story Inc. για το thredUP



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.