Δήμος Γλυφάδας: Μεγάλη η συμμετοχή στο σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες




Γονείς, φροντιστές, υπεύθυνοι παιδικών σταθμών γέμισαν τη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου της πόλης, για να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά που διοργάνωσε δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Μέριμνα, Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη).

Ήταν μεγάλη η συμμετοχή και υψηλό το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τα μείζονος σημασίας θέματα που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο από τις εισηγήτριες Αφροδίτη Κονδύλη (Parent Coach PCI Certified, Σύμβουλος γονεϊκότητας Εκπαιδεύτρια Γονέων AATH, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, Φαρμακοποιός, MSc Παιδιατρικής, Attachment focused, Nervous system and trauma informed) και Σοφία Δούμα (Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor). Έγινε αναλυτική ενημέρωση και επίδειξη τεχνικών για ζητήματα όπως περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας, χτυπήματα στο κεφάλι, ρινορραγία, πνιγμονή, εγκαύματα, πνιγμός, πυρετός κ.ά. Από το κοινό υπεβλήθησαν ερωτήσεις, τις οποίες και απάντησαν οι ειδικοί, ενώ στη συνέχεια 2-3 άτομα από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο ανέβηκαν στη σκηνή και εφάρμοσαν τις τεχνικές τις οποίες μόλις είχαν παρακολουθήσει. Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επιστήμονες που συνέδραμαν σήμερα την προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους νέους γονείς και τους φροντιστές των παιδιών μας, υπεύθυνα και σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, γύρω από τόσο σημαντικά ζητήματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Λένα Δεναξά για την άρτια διοργάνωση και αυτού του σεμιναρίου, προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Η πρόληψη και η ενημέρωση του κόσμου είναι πρωταρχικής σημασίας, γι αυτό και εστιάζουμε σε δράσεις γύρω από τα θέματα αυτά, με συνεχή σεμινάρια. Είμαστε πάντα δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας για ο,τιδήποτε χρειάζεται», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά που συντόνισε τη δράση. Σημαντική στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν και η συνδρομή της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ελένης Καράχου – Σκούταρη, που ήταν παρούσα καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου μαζί με τις διευθύντριες των παιδικών σταθμών.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.