Hλιούπολη: Δυναμικό μήνυμα υποστήριξης στον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη




Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το απόγευμα της Κυριακής, 29 Ιανουαρίου 2023 το Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η Παράταξη «Ηλιούπολοι μαζί – ΕΝΑΚ» του δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη, στην οποία υπήρξε παρουσία βουλευτών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και των πρώην Δημάρχων Θ. Γεωργάκη και Γ. Αναγνώστου.

Ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε αρχικά τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. «Σας ευχαριστώ για αυτή τη δυναμική παρουσία. Αυτή η παρουσία είναι πολύ σημαντική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», είπε, σημειώνοντας ότι «επιλέξαμε αυτόν εδώ τον χώρο, το Αναψυκτήριο, γιατί πριν από 3,5 περίπου χρόνια ξεκινήσαμε από εδώ αυτή την προσπάθεια».

Όπως τόνισε: «Τότε ήμασταν λίγοι, πολλοί λιγότεροι απ’ ότι είμαστε σήμερα. Κι όμως είχαμε το πάθος, την αγάπη, τη θέληση για προσφορά, αναγνωρίστηκε αυτό και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος μέχρι σήμερα. Με αυτή την αγάπη για την πόλη μας, με αυτή τη διάθεση για προσφορά, για κοινωνική αλληλεγγύη».

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε, εν συνεχεία, στο έργο της διοίκησης της τρέχουσας θητείας του, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία και στον ίδιο το Δήμο.



«Είχαμε μια δύσκολη θητεία γιατί έγιναν πράγματα πρωτόγνωρα και για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Η πανδημία ήταν μια μεγάλη πρόκληση και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και πιστεύω ότι βγήκαμε πολύ πιο δυνατοί από αυτή την πανδημία», τόνισε, αναφέροντας την προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος, με το Κοινωνικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε, προκειμένου να στηριχθούν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

«Βρεθήκαμε κοντά σε κάθε συμπολίτη που είχε ανάγκη, καθώς η πανδημία έφερε οικονομική κρίση στα νοικοκυριά. Εμείς ήμασταν δίπλα τους. Βρεθήκαμε κοντά στους ανθρώπους στα δικαστήρια, όταν βγήκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας και τους γλιτώσαμε τα σπίτια τους. Όταν ένα απρόσωπο κράτος έκοβε το ρεύμα σε συμπολίτες μας, έκοβε το νερό κ.λπ., εμείς ως Δήμος τους βοηθήσαμε», είπε –μεταξύ άλλων– ο κ. Χατζηδάκης.

Και συνέχισε: «Ήμασταν ο πρώτος Δήμος της χώρας που στήριξε ανθρωπιστικά τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Ήμασταν, επίσης, ο πρώτος Δήμος που στήριξε τους πυρόπληκτους. Νιώθω πραγματικά περήφανος γιατί μπορούμε να πούμε ότι η Ηλιούπολη είναι ο Δήμος της Αλληλεγγύης και θα συνεχίσει να είναι. Σας ευχαριστώ όλους μα όλους που -σε κάθε στιγμή που χρειάστηκε- ήσασταν παρόντες».

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, ο δήμαρχος Ηλιούπολης, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε σημαντικά έργα που έκανε η Δημοτική Αρχή: «(…) Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για το έργο μας, αλλά δεν είναι η ώρα… Θα έρθει και ο απολογισμός και ένα συνέδριο θέσεων απολογισμού και προτάσεων για την πόλη μας».

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους σημαντικούς πόρους που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ηλιούπολης, προκειμένου να γίνουν μεγάλα έργα στην πόλη. «Είναι η πρώτη φορά που οι χρηματοδοτήσεις από το ”Αντώνης Τρίτσης” και τον ”Φιλόδημο” ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Θα δείτε τα έργα στην πόλη τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια να υλοποιούνται».

Ωστόσο, έκανε και αυτοκριτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε λάθη, δεν υπήρχαν παραλείψεις. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να τα αναγνωρίζουν, γιατί αυτά είναι μαθήματα που μας βοηθούν να γίνουμε και καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Όλα αυτά τα συζητήσαμε με όλους τους συναδέλφους και δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν θα επαναληφθούν».

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στην πράξη και στα σημαντικά έργα για την πόλη που δεν προχώρησαν, καθώς καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση. «Αυτή η θητεία ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Δεν ήταν μόνο η πανδημία. Ήταν κι ένα εκλογικό σύστημα, η απλή αναλογική, η οποία ενώ όφειλε να οδηγήσει το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων σε συνεργασία για το καλό της πόλης μας, δυστυχώς δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες προκειμένου να έρθουν στο δημόσιο κάλεσμα που κάναμε το καλοκαίρι του 2019, για συνεργασίες για πραγματικές θέσεις και αρχές. Κληθήκαμε να διοικήσουμε την πόλη με 6 δημοτικούς συμβούλους σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο 41 μελών. Καταλαβαίνετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολύ περισσότερο δε, όταν γνωρίζετε ότι δύο κομβικά ζητήματα για την πόλη μας, δυστυχώς καταψηφίστηκαν στο Δ.Σ. Καταψηφίστηκε και η δημιουργία Κοιμητηρίου στην πόλη μας που το ‘χει τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη, καταψηφίστηκε και η πρότασή μας για αλλαγή του οδοφωτισμού στην πόλη. Με αστεία επιχειρήματα, με τη λογική της αντιπολίτευσης, δύο κομβικά ζητήματα της πόλης μας δεν προχώρησαν», είπε και σημείωσε πως «είμαστε εδώ όμως, κι είστε κι εσείς παρόντες, προκειμένου στην επόμενη 5ετία και τα δύο αυτά ζητήματα για την πόλη μας θα γίνουν πράξη!», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορά έγινε από τον ίδιο, στην επένδυση του Ελληνικού και τις ενέργειες που έκανε η Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει άμεσα η μελέτη της υπόγειας σήραγγας.

Ο κ. Χατζηδάκης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα «σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την πόλη ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης. Γιατί τα προβλήματα στην πόλη μας είναι κοινά και όλοι έχουν να συμβάλλουν, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη, πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, να πάρει τον ρόλο που του αξίζει» και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

«Η Ηλιούπολη χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα, αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ από καρδιάς», κατέληξε.

Στην εκδήλωση επικράτησε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, στέλνοντας δυναμικό μήνυμα υποστήριξης στον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη.

Πέρα από τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την κοπή της πίτας, το «παρών» έδωσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Σεραφείμ – Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Κούκουνας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ηλιούπολης, οι βουλευτές της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης και Γιάννης Καλλιάνος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου και Θεόδωρος Γιωργάκης, δεκάδες στελέχη και μέλη της παράταξης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ο γενικός γραμματέας.

Επίσης, οι Προέδροι των Συλλόγων «Αρκάδων Ηλιούπολης», Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Η Αγία Παρασκευή», Περδικακιωτών Αιτωλοακαρνανίας «Αγία Παρασκευή», Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης, Ηπειρωτών Ηλιούπολης, Θεσσαλών «Νικόλαος Πλαστήρας», Κρητών Ηλιούπολης, Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η Φανερωμένη», Μεσσηνίων Ηλιούπολης, της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (παράρτημα Ηλιούπολης), της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου & Τέχνης, του Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», του Πολιτιστικού «Καλλίχορος», της Ένωσης Εικαστικών Λάνασσα υπέρ φορέων καρκινοπαθών & άλλων ασθενειών, της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης, της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, του Ροταριανού Ομίλου, της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηλιούπολης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Ηλιούπολης), της Πνευματικής & Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης, του Συλλόγου Εθελοντών «Προασπίζω», του Ελληνικού Ορειβατικού Ηλιούπολης, της Θεατρικής Ομάδας «Μπουλούκι», του Α.Σ. «Άθλος», του Αθλητικού-Κολυμβητικού Ομίλου «Άλμπατρος», του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης, του Συλλόγου Γυμναστικών Αθλημάτων «Γύμναθλος», του Α.Σ. «Θρίαμβος», του Α.Σ. «Ήλιδα», του Σκακιστικού Συλλόγου Ηλιούπολης και του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.