“Το πρόβλημα της φύλαξης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά παραμένει άλυτο”




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χθες, 13/1/2023, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας σφυριά έσπασαν τους υαλοπίνακες της κεντρικής εισόδου του κτιρίου. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του δικαστηρίου και τον αποτροπιασμό μας για κάθε πράξη βίας.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια της διάρρηξης που έλαβε χώρα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά μόλις έναν μήνα πριν, στις 14/12/2022, κατά την οποία εκλάπησαν υπολογιστές δικαστών με αρχεία υποθέσεων, ενώ ο άγνωστος, ακόμα, δράστης εισήλθε ανενόχλητος στο Αρχείο του Δικαστηρίου και στο χώρο του κεντρικού υπολογιστή, από τον οποίο εξαρτάται η συνολική λειτουργία του Δικαστηρίου.

Το πρόβλημα της φύλαξης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά παραμένει άλυτο.



Ενώ εκδικάζονται χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης σημασίας και τεράστιου οικονομικού αντικειμένου (φορολογικές, τελωνειακές, λαθρεμπορίες κλπ.), δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι είναι έρμαια στις διαθέσεις οποιουδήποτε θελήσει να βιαιοπραγήσει εναντίον μας. Τα περιστατικά μικροκλοπών στους χώρους του Δικαστηρίου και οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον μας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας. Το ίδιο και η ανεξέλεγκτη είσοδος στους χώρους του Δικαστηρίου ατόμων που δεν έχουν σχέση με τις εργασίες του.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Η Δικαιοσύνη είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Η Πολιτεία να αποδείξει αν πιστεύει την παραπάνω φράση.

Δήμος Χρυσός – Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.