Στον Άλιμο το κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ Βασιλόπουλος




[16-20/1/2023]: οδός Βενιζέλου (έναντι 2ου Γενικού Λυκείου Αλίμου)

[23- 27/1/2023]: Υψηλάντου & Λευκωσίας

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8:30-14:30

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης καλωσόρισε το Λεωφορείο της Ανακύκλωσης δηλώνοντας : «Το να ενημερωθεί η νέα γενιά & να αποκτήσει καλές καθημερινές συνήθειες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχει τεράστια σημασία για εμάς! Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμπράττουν στην προσπάθεια για μια κοινωνία πιο υπεύθυνη & πιο φιλική προς το περιβάλλον, με οικολογική συνείδηση».



Την Παρασκευή 20/1, επισκέφτηκαν το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης , ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ κ. Apostolos Mourgos μαζί με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης του Δήμου Αλίμου, κ. Γιάννη Αντωνάκη και προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις :

Ο κ. Απόστολος Μούργος είπε: «Η TEXAN Α.Β.Ε.Ε. έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε έχοντας οργανώσει και εφαρμόσει για λογαριασμό της ΑΒ από το 2004, το μοναδικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» των προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και Εισαγωγής ΑΒ το οποίο έχει την επίσημη έγκριση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ . Παράλληλα από το 2018 το διώροφο λεωφορείο, σχεδιασμού, ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εταιρείας ΤΕΧΑΝ, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει όλους και κυρίως τα νέα παιδιά να ενημερωθούν, να ανακυκλώσουν (αφού μέσα στο λεωφορείο υπάρχει αυτόματο μηχάνημα Ανακύκλωσης πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών) και να συμμετέχουν σε διαδραστικές ενέργειες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.»

Ο αντιδήμαρχος Αλίμου ο οποίος παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου δήλωσε:

«Ο Δήμος μας έχει επενδύσει στο μέλλον, μέσω πρωτοποριακών μεθόδων και εφαρμογών που αφορούν την κυκλική οικονομία και την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων. Δίνουμε μεγάλη έμφαση τόσο στην εκπαίδευση των μαθητών & των δημοτών μας, όσο και στις νέες τεχνολογίες με την ανάπτυξη πρωτοποριακών προγραμμάτων πληροφόρησης & ελέγχου του συνόλου της παραγωγής των απορριμμάτων μας και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά»!

Παράλληλα η κα Αλεξία Μαχαίρα, Sustainable Retail & Corporate Communication Manager της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε σχετικά με τις δράσεις του λεωφορείου :

«Για όλους εμάς στην ΑΒ, η Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει Σεβασμός. Σεβασμός για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, αποτελούμε τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που εφαρμόζει το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Το Κινητό κέντρο Ανακύκλωσης είναι για εμάς και πάλι μια μοναδική πρωτοβουλία να φέρουμε την ανακύκλωση κοντά στις μελλοντικές γενιές, κοντά στα παιδιά μας.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.