Νότιος Υμηττός: Πρόβατα και γίδια βοσκούν μέσα στα καμένα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πάλι καλά που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες που σώζουν την κατάσταση και στη συγκεκριμένη περίπτωση το περιβάλλον. Όπως η Lamprini Stray που μόλις αντιλήφθηκε ότι κοπάδι από πρόβατα και γίδια έβοσκε στα καμένα της Βάρης, τρώγοντας τα νέα βλαστάρια που είχαν φυτρώσει, κινητοποιήθηκε αμέσως και κατήγγειλε το περιστατικό στους αρμόδιους. Τρεις μέρες πριν είχε αναρτήσει φωτογραφίες από τη φυσική αναγέννηση του δάσους:

“Το βουνο μας σιγα σιγα πρασινιζει, το ωριμο δασος μας πριν καει φροντισε να ριξει τους σπορους του την Ανοιξη και εκεινοι με τη σειρα τους ανοιξαν ♡ τα νεα πευκακια ξεπεταγονται μεσα στο μαυρο τοπιο δινοντας ελπιδα για ενα πρασινο δασος στο μελλον.
Το μονο που χρειαζεται τωρα ειναι αποχη των ανθρώπων, σεβασμο και ηπιες βροχες. Μην ποδοπατηθουν και καταστραφουν.
Η φυσικη αναδασωση εχει ξεκινησει…. η φυση νικαει!!!!
Εύχομαι το 2023 να ναι μια χρονιά δημιουργικη , οπως η φυση! Καλη Χρονιά με υγεια!”

Και σήμερα 3 Ιανουαρίου 2023 στην βόλτα της ανακαλύπτει ότι πρόβατα και γίδια βοσκούν μέσα στα καμένα:

“Και πανω που χαρηκαμε για την φυσικη αναγεννηση του δασους μας , οι συνήθεις υποπτοι εκαναν σημερα την εμφανιση τους στα καμμενα….
Ο βοσκος της σχολης Ευελπίδων λοιπον αποφασισε να αμολυσει προς βοσκηση , και όχι για να ξεμουδιασουν , τα προβατα και τα γιδια του που αλλου? Στα νεα βλασταρια των καμμενων καλε, εκει που ειναι φρεσκα και νοστιμα , εκει που ΚΑΝΕΙΣ δε θα τον δει γιατί ετσι νομιζε μεχρι σημερα….
Ευθύς αμεσως καλεσα τον κο Σωτηροπουλο ο οποιος με τη σειρα του τον δασονομο κο Νταλλη Δημητριο.
Περιμενα τον δασονομο κο Νταλλη, παρακολουθώντας ωστοσο την πορεια των ζωων, κανα μισαωρο μεχρι που εφτασε και του υπεδειξα που βρισκονται τα ζωα με τον ασυνειδητο βοσκο τους !!!
Ο ασυνειδητος συμφωνα με τον κο Νταλλη εδωσε τα στοιχεια του και θα του γινει μηνυση κατι που μου υποσχεθηκε επειτα απο συνομιλια που ειχα μαζι του. Οσον αφορα τη μήνυση θα ενημερωθω τις προσεχεις ημερες μεσω μαιλ αν επιβλήθηκε γιατι αν δεν επιβληθει τοτε ουτε ο συγκεκριμένος βοσκος (γνωστος στην περιοχη εννοείται) θα μαζευτει ουτε οι υπόλοιποι ασυνειδητοι θα φροντισουν τα κοπαδια τους να μην εισερχονται στις δασικες εκτάσεις του Νοτίου Υμηττού τη στιγμή μαλιστα που εχει πληγει και χρειαζεται την ησυχια του.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ασυνειδητε…. αισχος! Καθε μερα επιβλεπω ως περιπατητής, καλω ολους σας οταν επισκεπτεστε το βουνο να αναλαμβανετε δραση καλώντας τους αρμοδιους και να παταξουμε τετοιους ασυνειδητους.
Οι περιπολιες πρεπει να ειναι σε καθημερινη βαση εντος των δασικων δρομων και οχι επι της ασφαλτου απ την πολιτική προστασία, μονο ετσι θα το ξανασκεφτουν….”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.