Συγχαρητήρια Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς που έσωσαν με ΚΑΡΠΑ βρέφος




Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τους δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι έσωσαν με ΚΑΡΠΑ βρέφος που έπαθε ανακοπή κατά τη μεταφορά του από την Κοκκινιά στο νοσοκομείο Παίδων. Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

«Σε αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση δεν βρίσκω τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψω αυτά που πραγματικά αισθάνομαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Δημόπουλο και τον Νίκο Φλέσσα, δύο άξια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο σπουδαίους ανθρώπους. Έσωσαν ένα βρέφος 35 ημερών. Μετέφεραν το μωράκι μέσα σε 8 λεπτά από την Κοκκινιά στο Παίδων. Και του έκαναν ΚΑΡΠΑ μέσα στο περιπολικό γιατί η καρδούλα του είχε σταματήσει! Πολλά συγχαρητήρια επίσης στους άνδρες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ για την καθοριστική συμβολή τους. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας: ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αποτελεσματικότητα. Σεβασμός, αγάπη και στήριξη στους αστυνομικούς μας που πολλές φορές υπερβαίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό για τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Ένα θαύμα συνέβη το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, όταν νεογέννητο μωρό που μεταφερόταν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έπαθε ανακοπή μέσα στο περιπολικό.

Το μωράκι μεταφερόταν από την Κοκκινιά στο νοσοκομείο Παίδων, μετά από κλήση που έλαβε η Άμεση Δράση, και εν κινήσει έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.



Ο συνοδός του περιπολικού δεν έχασε δευτερόλεπτο και αμέσως ανέλαβε δράση. Άρχισε να κάνει ΚΑΡΠΑ και να δίνει το φιλί της ζωής στο μωράκι και μάλιστα ενώ το περιπολικό ήταν καθ’ οδόν. Ο αστυνομικός γνώριζε την μέθοδο, όμως ποτέ δεν την είχε εφαρμόσει σε τόσο μικρό μωρό.

Όμως όλα πήγαν κατ’ ευχή και το νεογέννητο άρχισε να ανασαίνει και να βήχει. Με τη βοήθεια δικυκλιστών που άνοιγαν τον δρόμο, το περιπολικό έφτασε στο νοσοκομείο μόλις σε 8 λεπτά και το μωράκι σώθηκε. Δείτε την ανάρτηση του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, Χρήστου Μπαλάσκα:

Άμεση Δράση. Μια μεγάλη οικογένεια. Σήμερα το πρωί 11:30, ο εκφωνητής της Δ αλλαγής της Α.Δ. έλαβε επείγουσα κλήση για νεογέννητο μωρό αγοράκι, εγγονάκι συναδέλφου της Α αλλαγής της άμεσης δράσης, το οποίο δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Το Α 8-1 της Δ αλλαγής έλαβε το σήμα και σε ένα λεπτό ήταν στο σημείο. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό διότι το κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε. Τότε ο συνοδός του περιπολικού άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να του κάνει κάρπα και να του δίνει το φιλί της ζωής, εν κινήσει. Ο εν λόγω συνάδελφος ήταν ευτυχώς γνώστης της μεθόδου και παρόλο που δεν το είχε ξανακάνει σε μωρό, ως δια μαγείας το βρέφος άρχισε να αναπνέει και να βήχει. Το θαύμα είχε γίνει. Απο την Κοκκινιά σε λιγότερο απο 8 λεπτά το περιπολικό με τη βοήθεια δικυκλιστών ήταν στο νοσοκομείο παίδων. Η ζωή του είχε σωθεί. Ο παππούς είναι αμεσοδρασίτης επι 35 χρόνια σαν Α 9-1/Δ και φέτος συναξιοδοτείται. Απευθύνθηκε στην οικογένειά του . Στην άμεση δράση. Συγχαρητήρια στον οδηγό του Α8-1/Δ αλλαγής για την γρήγορη οδήγησή του μέχρι το νοσοκομείο και στον συνοδό εξ αιτίας του οποίου το βρέφος ζει και πάει όλο και καλύτερα. Επίσης μπράβο στους δικυκλιστές της Α.Δ. για την συνδρομή τους, καθώς και στον εκφωνητή ο οποίος συντόνισε τέλεια την όλη επιχείρηση. Φίλε Γιάννη το εγγονάκι σου μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του θα μεγαλώσουν και θα τα χαίρεσαι. Καλή χρονιά σε όλους. Τα θαύματα τελικά γίνονται. Το παιδάκι πήγε και ήρθε. Είναι νικητής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.