Επιχείρηση «Κυρά Μάρω» στην Άνω Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, κλήθηκαν να βοηθήσουν με την παγίδευση αλεπούς που βρέθηκε να περιφέρεται σε άσχημη κατάσταση στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας.

Επρόκειτο για ένα «φάντασμα» καθώς εμφανιζόταν κι εξαφανιζόταν σε ακανόνιστα διαστήμα χωρίς καθόλου ή με πολύ μικρή προειδοποίηση, με αποτέλεσμα αν και εθελοντής μας που βρισκόταν στην περιοχή ανταποκρινόταν το συντομότερο δυνατόν, η φίλη μας άλλαζε θέση ή έφευγε τρέχοντας και τελικά η αναζήτηση κατέληγε άδοξα.

Αυτή η κατάσταση με το ιδιότυπο αυτό «κρυφτούλι» συνεχίστηκε για τρεις μέρες. Για καλή της τύχη έψαξε καταφύγιο σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο όπου υπήρχε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο για γάτες και ταμπουρώθηκε εκεί. Η διαδικασία για να την βγάλουμε έξω ωστόσο αποδείχθηκε μία πραγματική πρόσκληση καθώς η αλεπού, όνομα και πράγμα, συνεχώς αντιδρούσε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο που θα θέλαμε και δεν συνεργαζόταν.

Αφού εξαντλήσαμε όλα τα ηπιότερα μέσα, τελικά ο εθελοντής μας μπήκε ο ίδιος μέσα στο γατόσπιτο και έχοντας πλέον ορατότητα στο μισό μέτρο, κατάφερε μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες να την ασφαλίσει με θηλιά.



Η κυρά Μάρω τότε παραδόθηκε και μας άφησε να την οδηγήσουμε στο εσωτερικό ενός ντρόπερ κι από εκεί απ’ ευθείας στην Άνιμα όπου θα έχει την ευκαιρία να λάβει κατάλληλη αγωγή και φροντίδα ώστε όταν συνέλθει εντελώς να επανενταχθεί ξανά με ασφάλεια στο φυσικό της περιβάλλον.

Εθελοντής μας που συμμετείχε (και ταυτόχρονα εθελοντής και της ΑΝΙΜΑ): Alexis Mantzoros

Η ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

Συνελήφθη χτες τελικά η αλεπού που αναζητούμε εδώ και λίγες μέρες στην Γλυφάδα, από τον συνεργάτη μας Αλέξη Μαντζώρο που δεν του ξεφεύγει -τελικά- τίποτε. Είναι πολύ ταλαιπωρημένη, με ψώρα και πληγές, παρόλα αυτά επί μέρες κάθε φορά που πήγαινε κάποιος από εμάς να την πιάσει έφευγε τρέχοντας και πηδούσε μάντρες. Τελικά εγκλωβίστηκε, όπως όλοι ευχόμασταν, και βρίσκεται από χτες βράδυ στον Σταθμό, όπου λαμβάνει αγωγή με ένα σωρό φάρμακα.
Για άλλη μια φορά, το λέμε: εντός αστικού ιστού κυκλοφορούν πλέον πολλές αλεπούδες. Δεν πιάνονται, εκτός κι αν εγκλωβιστούν ή είναι πολύ καταβεβλημένες. Δεν έχει νόημα η πρόκληση διαδικτυακού πανικού, ούτε οι απειλές προκειμένου να κάνουμε αυτό που πρέπει και είναι εφικτό. Διότι πολλά ακούσαμε για την συγκεκριμένη περίπτωση και είναι κρίμα….

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.