Απίστευτο βίντεο: Αγριογούρουνο κολυμπάει στο Πόρτο Ράφτη!




Το απίστευτο περιστατικό περιγράφει ένας υποβρύχιος ερασιτέχνης ψαράς, στο boatfishing.gr ο οποίος μάλιστα ανάρτησε και βίντεο. Το αγριογούρουνο κολυμπούσε στο κόλπο του Πόρτο Ράφτη. Στην αρχή νόμισε ότι ήταν κάποιο σκυλί και προσπάθησε να το προσεγγίσει με το φουσκωτό για να το βοηθήσει. Πλησιάζοντας πάγωσε όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν αγριογούρουνο, το οποίο μάλιστα ακούγοντας τη μηχανή του φουσκωτό στράφηκε κατά πάνω του. Το αγριογούρουνο όπως θα δείτε και στο βίντεο, με επιδέξιο κολύμπι, προσέγγισε την ακτή και ανέβηκε πάνω στη βραχονησίδα Κορώνη.

“Η μετεωρολογική πρόγνωση δεν ήταν και ότι καλύτερο από πλευράς έντασης ανέμων και έτσι υποχρεωτικά έπρεπε να ακυρωθούν τα σχέδια για το αρχικό πλάνο της ψαρευτικής μου απόδρασης…
Ωστόσο, μιας και η δύναμη του αέρα βρισκόταν ακόμη σε διαχειρίσιμα επίπεδα, δε θα έχανα όλη τη μέρα. Το νέο πλάνο θα ήταν: κοντινό ψάρεμα στην ανατολική Αττική και σύμφωνα με τον καιρό που επιδεινώνονταν προς το μεσημέρι, η βουτιά θα ήταν σύντομη… Έτσι κι έγινε!

Τελειώνοντας το ψάρεμα, ο αέρας είχε δυναμώσει αρκετά! Σύμφωνα με την εικόνα της θάλασσας που είχα μπροστά μου, αποφάσισα να επιστρέψω επιλέγοντας να κινηθώ με το σκάφος κοντά στην ακτή, της οποίας την διαμόρφωση γνωρίζω πολύ καλά. Έτσι θα γλύτωνα κύμα και σπρέι από τον αέρα.

Φτάνοντας όμως στο ύψος της βραχονησίδας Κορώνη που βρίσκεται στο κόλπο του Πόρτο Ράφτη, και ενώ είμαι πλαναρισμένος, αντιλαμβάνομαι κάτι να επιπλέει καταμεσής του διαύλου.



Στην αρχή πάγωσα! Αρχικά είχα την αίσθηση ότι ήταν κάποιος άνθρωπος αλλά πλησιάζοντας λίγο, είδα τα περίεργα αυτιά που εξείχαν και το μαύρο χρώμα της ράχης του. Αμέσως, θεώρησα πως πρόκειται τελικά για κάποιο σκύλο που είχε πέσει μέσα στο νερό και το πλησίασα για να το βοηθήσω.

Καθώς όμως μειώνω την απόσταση και έχω καλύτερη εικόνα, έρχεται μια δεύτερη έκπληξη. Το ζώο είναι ένα αγριογούρουνο, το οποίο μάλιστα, όταν άκουσε το φουσκωτό, έστριψε κατά πάνω μου! Απομακρύνθηκα με ένα κατέβασμα της μανέτας και απλά βιντεοσκόπησα το ασυνήθιστο θέαμα!

Το αγριογούρουνο με επιδέξιο κολύμπι, προσέγγισε την ακτή και ανέβηκε πάνω στο νησί με ταχύτητα!

Πολλές φορές που ψαρεύω χωρίς το σκάφος, περνάω κολυμπώντας στο νησί!

Ε, δεν θέλω να φανταστώ μια τέτοια συνάντηση υποβρυχίως…!!” Πηγή: boatfishing.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.