O Aλιμιώτης εικαστικός Γιώργος Μπαρδάκας συναντά στο ατελιέ του τη Rotta Del Vino




Ο Αλιμιώτης εικαστικός Γιώργος Μπαρδάκας, φιλοξενεί στο ατελιέ του την εταιρία κρασιών Rotta Del Vino σε ένα διαδραστικό event, προπομπό των Χριστουγέννων. Τρεις βραδιές στο Atelier 6 όπου η τέχνη του Γιώργου Μπαρδάκα συναντά το κρασί του Απόστολου Εμμανουηλίδη.

Παρασκευή 25/11 (Opening)
Σάββατο 26/11
Κυριακή 27/11
19:00 – 22:00

Ο Γιώργος Μπαρδάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Κατοικεί στον Άλιμο. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κατέχει τίτλο σπουδών στον τομέα Αεροπορικές και Τουριστικές επιχειρήσεις.

Επί μακρόν εργάστηκε ως Marketing Director στο Concorde Voyages (Tour operator specialized in France – Executive representative Tourism Internationale Francaise)



Το 2013 άρχισε να ασχολείται αυτοδίδακτα με την ζωγραφική. Πειραματίστηκε με διάφορες τεχνικές, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, προσπαθώντας να δώσει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων στα έργα του.

Ο πειραματισμός του με τα υλικά δεν είναι άνευ λόγου και ουσίας. Οι θεατές γίνονται μέτοχοι της προσωπικής του πορείας και της ματιάς του πάνω στη ζωή και το ταξίδι του αυτό. Τα έργα φανερώνουν τη ύπαρξη ενός κόσμου διαφορετικού της σημερινής πολυδαίδαλης κοινωνίας. Η τέχνη του κυμαίνεται μεταξύ μεταμοντέρνας και Black Art, δημιουργεί 3D πίνακες που αποτυπώνουν τον ψυχισμό του και την καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία. Επικοινωνιακός και Ρομαντικός επικεντρώνεται στη διαδραστικότητα των έργων του με σκοπό το κοινό να αντιληφθεί άμεσα τις δημιουργίες του.

MOTO του : «Ό,τι ακούν τα μάτια»

Η θάλασσα υπήρξε το αρχικό ερέθισμα στην εικαστική του έκφραση. Ηρέμησε με τα καράβια, ταξίδεψε, μελαγχόλησε, ονειρεύτηκε, σταμάτησε τον χρόνο μέσα σε ξύλα παλιά, άμμο ταξιδιάρικη, σχοινιά λεπτά, καρφιά, σύρματα, κόλλες, χρώματα……

Σύνθεσε, έδεσε, κάρφωσε, κόλλησε, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην αρμονία και στην αντίθεση.

Στη διαδρομή του μέσα από την παλέτα των χρωμάτων και των αισθήσεων πειραματίστηκε με το μπλε της θάλασσας, το λευκό της αθωότητας, το κόκκινο του πάθους του κινδύνου και της δράσης, και το μαύρο …..της λύτρωσης, της απελευθέρωσης από τα κανονικά πλαίσια, μακριά από κανόνες και πρότυπα, εμπνέοντας τον θεατή στην τέχνη της εξωτερίκευσης της ατομικής ιδιοσυγκρασίας.

Από τα τέλη του 2019 έχει δημιουργήσει στον Άλιμο, ένα μοναδικό χώρο τέχνης και δημιουργίας  – το Atelier 6. Εκεί δημιουργεί και εκθέτει τα έργα του (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες)

Έχει στο ενεργητικό του

  • Προσωπική έκθεση (ΕΝΟΤΗΤΕΣ {3}) στο Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.
  • Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση (17 moments) στη γκαλερί ARTSHOT Ακρόπολη.
  • Προσωπική έκθεση (ότι Ακούν τα μάτια) στη Coco-mat Kολωνάκι / Αθήνα.
  • Προσωπική έκθεση (Ce que les yeux entedent) Coco-mat Paris / France
  • Προσωπική έκθεση (ΑΠΟΛΟΥΣ) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
  • Συμμετοχή στην Πανελλήνια έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Ελλάδα, Χρώμα & Φώς.
  • Συμμετοχή στην Ομαδική Εικαστική  Έκθεση «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ»
  • Έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.
  • Προσωπική έκθεση (BLACK & WINE) Atelier 6

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.