Είδη για γάμο και βάπτιση – Ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ




Ο σχεδιασμός του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας είναι ένα μαγικό και συναρπαστικό ταξίδι που θα θυμάστε με συγκίνηση για όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Για να μείνετε ικανοποιημένοι εσείς μα και οι καλεσμένοι με το αποτέλεσμα των μυστηρίων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα οργανώσετε σωστά. Έχετε σκεφτεί τι χρειάζεται να υπάρχει στην τελετή του γάμου; Ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ μίας βάπτισης; Αν δεν είστε σίγουρος πως τα γνωρίζετε όλα, συνεχίστε την ανάγνωση του κειμένου, και σημειώστε την λίστα των πραγμάτων που πρέπει να έχετε μέχρι την ημέρα της βάπτισης ή του γάμου αντίστοιχα.

Τα προσκλητήρια του γάμου

Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε, όταν σχεδιάζετε την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα μοιραστείτε την χαρά σας. Έτσι, τα προσκλητήρια γάμου είναι τα πρώτα απαραίτητα στοιχεία ενός γάμου. Φροντίστε να επιλέξετε με προσοχή τα προσκλητήρια γιατί με αυτά οι καλεσμένοι σας θα έχουν μία πρώτη εικόνα για το πώς θα είναι η τελετή του γάμου. Γι αυτό πρέπει ό,τι διαλέξετε να σας αντιπροσωπεύει και να ταιριάζει με το θέμα του στολισμού της εκκλησίας ή της δεξίωσης.

Οι μπομπονιέρες είναι το δεύτερο απαραίτητο αξεσουάρ



Για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους που παραβρέθηκαν σε μία τόσο σημαντική στιγμή για εσάς, καλό είναι στο τέλος της τελετής να τους δώσετε μπομπονιέρες. Στο e-shop μπομπονιέρες 4 you θα ανακαλύψετε μία πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων από ετοιμοπαράδοτες μπομπονιέρες. Θυμηθείτε να διαλέξετε αυτές που ταιριάζουν με το θέμα των προσκλητηρίων και της διακόσμησης στην εκκλησία και στο μέρος όπου θα γίνει η δεξίωση.

Τα στέφανα και οι λαμπάδες γάμου

Στην συνέχεια, τα στέφανα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος ενός γάμου. Όπως και οι μπομπονιέρες,  έτσι και τα στέφανα βρίσκονται σε πολύ μεγάλη γκάμα στα καταστήματα πώλησης ειδών γάμου. Για να βρείτε αυτά που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας, καλό είναι να τα αναζητήσετε αρκετούς μήνες πριν να πραγματοποιηθεί ο γάμος. Επόμενο σημαντικό αξεσουάρ είναι οι λαμπάδες που θα βρίσκονται στην εκκλησία όση ώρα τελείται το μυστήριο του γάμου. Το βιβλίο των ευχών είναι ένα αξεσουάρ που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το βιβλίο θα φυλάσσετε για πάντα τις εγκάρδιες ευχές των καλεσμένων σας.

Σετ γάμου: Η οικονομική υποχρέωση των κουμπάρων

Το σετ γάμου είναι ένα έξοδο που αναλαμβάνει τις περισσότερες φορές ο κουμπάρος/α που παντρεύει το ζευγάρι. Το σετ περιλαμβάνει ένα δίσκο, μία κρυστάλλινη καράφα συνήθως στολισμένη με λουλούδια ή με άλλα διακοσμητικά στοιχεία και ένα κρυστάλλινο ποτήρι. Ο δίσκος την ώρα της τελετής θα τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι και πάνω σε αυτόν θα τοποθετηθούν τα στέφανα, τα κουφέτα και το Ιερό Ευαγγέλιο.

Απαραίτητα είδη βάπτισης που αγοράζουν οι γονείς

Τα πράγματα που χρειάζεται μία βάπτιση για να είναι ολοκληρωμένη είναι λίγο περισσότερα από τον γάμο, αλλά τα έξοδα μοιράζονται μεταξύ των γονιών και των κουμπάρων. Πιο συγκεκριμένα, αν είστε γονέας και θέλετε να βαπτίσετε το παιδί σας, οι μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια βάπτισης είναι τα πρώτα αντικείμενα που χρειάζεται να αγοράσετε. Υπάρχουν εκατοντάδες θέματα τόσο στις μπομπονιέρες όσο και στα προσκλητήρια που έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε, είτε έχετε αγοράκι είτε κοριτσάκι.

Ποια αξεσουάρ για την βάπτιση αναλαμβάνουν να αγοράσουν οι νονοί

Για την βάπτιση του μωρού, αρκετά πράγματα θα αγοραστούν από τους νονούς. Πιο αναλυτικά, ο/η νονός/α θα αγοράσει τα βαπτιστικά ρούχα. Αυτά θα τα φορέσει το βρέφος μετά το μυστήριο. Συνήθως, για τα αγόρια το σετ των βαπτιστικών ρούχων είναι παντελόνι, πουκάμισο, σακάκι, γιλέκο, παπιγιόν και καπέλο, ενώ για τα κορίτσια, φόρεμα, μπολερό και κορδέλα ή καπέλο.

Εκτός από τα ρούχα, οι νονοί είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν και παπούτσια για το μωρό που θα βαφτιστεί. Ακόμη, ο χρυσός σταυρός του μωρού είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την βάπτιση του. Στα καταστήματα υπάρχουν διάφορα σχέδια σταυρών τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια.

Άλλα απαραίτητα είδη για το μυστήριο της βάπτισης

Ένα ακόμη αναγκαίο στοιχείο για την βάπτιση είναι τα μαρτυρικά. Αυτά τα αγοράζει ο/η νονός/α και μοιράζονται στους καλεσμένους μετά το τέλος της βάπτισης προκειμένου να γίνουν «μάρτυρες». Η λαμπάδα βάπτισης βρίσκεται στο εσωτερικό χώρο της εκκλησίας σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου. Επίσης, η νονά ή ο νονός του βρέφους που θα βαφτιστεί είναι υπεύθυνος και για την αγορά του σετ λαδιού. Αυτό αποτελείται από σαπούνι, μπουκάλι για το λάδι, λαδόπανα και πετσέτες.

Συνοψίζοντας, αυτά είναι όλα όσα χρειάζεστε έως και την μέρα της βάφτισης ή του γάμου αντίστοιχα, για να μπορείτε, μετά την ολοκλήρωσή τους, να θυμάστε με χαρά τις στιγμές που ζήσατε εκείνες τις μέρες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.