Νέα Σμύρνη: Τρόμος πάνω από τα κεφάλια των ανύποπτων περαστικών




(αναδημοσίευση της ανάρτησης του Alex Megas)

ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Γερανοφόρο όχημα που έχει παρκάρει όπου να ‘ναι μεταφέρει οικοδομικά υλικά εκατοντάδων κιλών στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, σε κεντρικό δρόμο στην Ν.Σμύρνη σε ώρες αιχμής 12.20 μμ, μπροστά σε είσοδο super market και εισόδου πολυκατοικίας, από κάτω από αυτόν τον τεράστιο σάκο γεμάτο οικοδομικά υλικά που αιωρείται περνούν ανυποψίαστοι πεζοί. (Στο φορτηγό υπήρχαν 5 σάκοι εγώ παρακολούθησα μόνο μια μεταφορά)
Αυτά και αλλά πολλά ευτράπελα συμβαίνουν στην πιο τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης κι όχι μόνο, που η ανθρώπινη σωματική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια δεν έχουν και τόσο αξία, που ο καθένας κάνει ότι θέλει, οπότε το θέλει, και όπου θέλει. Σε μια αστοχία υλικού, λάθος χειρισμός κλπ. το αποτέλεσμα θα είναι μια τραγωδία.
Εάν όλο αυτό συνέβαινε μια στο εκατομμύριο σε μια κοινωνία που δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός σε κάποιο βαθμό οι κύριοι αυτοί θα ήταν στο αστυνομικό τμήμα και θα λογοδοτούσαν.
Μια τέτοια εργασία σε πολιτισμένες κοινωνίες παίρνεις ειδική άδεια, κάτω υπό ορισμένες προϋποθέσεις και μέτρα ασφαλείας, σου καθορίζουν την ώρα που θα κανείς αυτή την εργασία (σε ώρες που δεν θα υπάρχει μεγάλη κίνηση πεζών, κλειστά καταστήματα) και φυσικά γνωρίζουν όλοι αυτοί που κάνουν τέτοιες εργασίες τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται, όπως περίφραξη χώρου να μην υπάρχει καμία διέλευση πεζών σε ακτίνα ασφαλείας κλπ.

Για την αναδημοσίευση της ανάρτησης λάβαμε το παρακάτω email από την φοιτήτρια της Νομικής Στέλλας Σπυριδάκη:



Κριτική για θλιβερή ανάρτηση

Αγαπητοί διαχειριστές του notia.gr

Δεν θα έκανα την συγκεκριμένη καταγγελία αν δεν το έκρινα μόνο απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο ως φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών νιώθω ότι είναι χρέος μου να προστατεύσω τους συμπολίτες μου οι οποίοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην σελίδα σας. Η κριτική μου έχει ως στόχο τον τομέα της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα το άρθρο με τίτλο: «Νέα Σμύρνη: Τρόμος πάνω από τα κεφάλια των ανύποπτων περαστικών». Βέβαια αν δείτε τις φωτογραφίες του εν λόγω δημοσιεύματος, οι περαστικοί δεν είναι διόλου ανυποψίαστοι, γνωρίζουν πως περνούν από κάτω από έναν γερανό ο οποίος μεταφέρει σάκους. Προφανώς όμως είναι εύκολη λύση να επιτεθούμε στον επαγγελματία ο οποίος εργάζεται για να θρέψει την οικογένεια του και όχι να επικαλεστούμε την κοινή λογική. Καλό είναι λοιπόν να μην κρίνουμε μια κατάσταση ή έναν άνθρωπο πριν εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο κάθε κακεντρεχές σχόλιο δημότη ο οποίος προφανέστατα εν ώρα 12:20 το μεσημέρι δεν έχει με τι άλλο να καταπιαστεί από το να παρατηρεί σκληρά εργαζόμενους βιοπαλαιστές, να δημοσιεύεται σε μία σελίδα η οποία αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση των πολιτών και στην καλλιέργεια αλληλεγγύης μεταξύ τους. Αν ο εν λόγω κύριος ήθελε όντως να αντιδράσει απέναντι στην κατάσταση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να καλέσει την αστυνομία. Είναι όμως εύκολο το να γινόμαστε οι «επαναστάτες του καναπέ» και για μερικά like ίσως και μερικά follow να καταπατάμε την ανθρωπιά μας. Μέχρι πότε θα τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό των προβολών; Πότε θα σταματήσει αυτή η κακεντρέχεια; Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να κατεβάσετε την συγκεκριμένη αναδημοσίευση ή ακόμη και να δημοσιεύσετε το παρόν mail μου αυτούσιο. Υπάρχει πάντοτε και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Με εκτίμηση

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.