Καλλιθέα: Ελεύθερος ο 48χρονος πυγμάχος που κατηγορείται για τον θάνατο ηλικιωμένου ψαρά




Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 48χρονος πρώην πυγμάχος, που κατηγορείται ότι χτύπησε τον 76χρονο ερασιτέχνη ψαρά στην μαρίνα Καλλιθέας την 28η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να χάσει τη ζωή του.

Ο 48χρονος με καταγωγή από το Καζακστάν απολογήθηκε για την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό Τμήμα, δύο φορές τον μήνα.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι κατά την απολογία του ο 48χρονος αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται και επικαλέστηκε την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία δέχεται ως αιτία θανάτου του θύματος, πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου «επί εδάφους παλαιού».

Οι δύο άνδρες φαίνεται να διαπληκτίστηκαν όταν ο 78χρονος ζήτησε από τον κατηγορούμενο να μην πέσει στην θάλασσα για να κολυμπήσει στο σημείο όπου ψάρευε. Ο ανακριτής αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.



Τι λέει ο δικηγόρος του πυγμάχου
«Η κοινή γνώμη από τις 28/10/2022 «βομβαρδίζεται» από δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον «δολοφόνο πυγμάχο», που με τις «θανάσιμες γροθιές του» σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη μαρίνα της Καλλιθέας, ο οποίος ψάρευε , ενώ ο «ειδεχθής δολοφόνος» μόλις είχε εξέλθει από την θάλασσα, μετά από μπάνιο. Ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένεια του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής, ο οποίος ως αιτία θανάτου προσδιόρισε « ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥ», δηλαδή παθολογική αιτία, η οποία δεν συνδέεται αιτιωδώς με σωματική βλάβη προκληθείσα από τον κατηγορούμενο.

Ακολούθως η δίωξη που ασκήθηκε ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη σύμφωνα με το άρθρο 311 εδ. α του Ποινικού Κώδικα. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφανίσεως στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του κάθε 1 με 16 εκάστου μηνός. Αναμφισβήτητα ο θάνατος του συμπολίτη μας είναι τραγικό γεγονός και ασχέτως της μη υπάρξεως ποινικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος αισθάνεται βαθιά λύπη και θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την οικογένεια του θανόντος, ελπίζοντας οι συγγενείς του να δεχθούν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος, του κατηγορούμενου Α.Π.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.