«Η ζωή είναι ωραία» – Moναδικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας από τον Δήμο Αλίμου




«Το να ζεις μόνο για κάποιο μελλοντικό στόχο είναι πολύ φτηνό. Είναι οι πλαγιές του βουνού που έχουν ζωή, όχι η κορυφή»

Ρόμπερτ Μ. Πίρσιγκ (1928-2017)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.



Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελεί την αφορμή για τις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο!

Αυτόν τον Νοέμβρη ζούμε την καθημερινότητά μας αισιόδοξοι και έτοιμοι για τις πιο παραγωγικές μέρες. Με την πόλη να «ζωντανεύει» από μουσικές και πολιτιστικά δρώμενα, οι πολιτιστικοί χώροι και οι καλλιτέχνες μας υποδέχονται και αδημονούν να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη, και όλοι μαζί να περάσουμε αξέχαστες στιγμές!

Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου, 21:00

Συναυλία στο σκοτάδι με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με γνώμονα την πίστη στον άνθρωπο και όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, η Νατάσσα Μποφίλιου σας υποδέχεται στο σκοτάδι σε μία βιωματική συναυλιακή εμπειρία για την υποστήριξη του οργανισμού «Με Άλλα Μάτια».

Στο σκοτάδι, οι διαφορές των ανθρώπων βάσει φυλής, ταυτότητας φύλου, θρησκείας, ηλικίας, σωματοτύπου και σεξουαλικού προσανατολισμού εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τις γυμνές ψυχές των ανθρώπων να συνδεθούν πέρα από τους όποιους διαχωρισμούς. Η Νατάσσα Μποφίλιου, με τη μοναδική ερμηνεία της, αναλαμβάνει την ευθύνη να ταξιδέψει κάθε ακροατή και ακροάτρια σε ένα πεδίο μαγικό, πέρα από τον κόσμο της όρασης, φέρνοντας τις ημέρες του φωτός λίγο πιο κοντά.

Λίγα λόγια για το «Με Άλλα Μάτια»:

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια ιδρύθηκε το 2018 από αυτοοργανωμένη ομάδα ανάπηρων ατόμων με όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των αναπήρων στον δημόσιο λόγο. Η δράση της επικεντρώνεται στη συμβουλευτική και σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 21:00

Θεατρική Παράσταση

Το όνειρο ενός γελοίου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

«Το όνειρο ενός γελοίου»: Μια ποιητική προσέγγιση στο ασυμφιλίωτο και παράδοξο με τη ζωή, στην έλλειψη αγάπης, τη μοναξιά, το φόβο, το μίσος, τον πόλεμο, τον θάνατο. Μια θεατρική φιλοσοφική συζήτηση γύρω από το νόημα της ύπαρξης, της ματαιότητας, της γνώσης, της φιλοδοξίας.

Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί, αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;

Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 20:30

Μουσικό Αφιέρωμα

Ο Δρόμος του Μάνου Λοΐζου από τον Γιώργο Νταλάρα

Christmas Theatre – Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου

Ο Γιώργος Νταλάρας, δεμένος άρρηκτα με τον Μάνο Λοΐζο και το έργο του, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θ’ ανέβει στη σκηνή του Christmas Theater για να ερμηνεύσει τραγούδια του που στάθηκαν καύσιμο στους αγώνες μας, βάλσαμο στη λύπη μας, ρέκβιεμ των ερώτων μας και των αποχωρισμών μας.

Μια συναυλία γεμάτη με τραγούδια/χρονοταξιδιώτες που ζουν και περιπλανώνται από εποχή σε εποχή καθώς ο Μάνος Λοΐζος είναι από τους συνθέτες που κατόρθωσαν με τις συμπαγείς μελωδίες τους να εισχωρήσουν στο μουσικό μας «συλλογικό υποσυνείδητο».

Ποτισμένος από τη βαθιά πεποίθηση ότι ο κόσμος μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος κι ότι ο καθένας μπορεί και πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό, ο Λοΐζος υπήρξε ο πιο γενναιόδωρος μελωδός των μικρών στιγμών και των μεγάλων ελπίδων. Ο Μάνος Λοΐζος υπήρξε από τους πιο πολύπλευρους και επιδραστικούς συνθέτες τραγουδιών όλων των εποχών. Στην εικοσαετή μουσική διαδρομή του, μας έδωσε τραγούδια που συνεχίζουν να μας εμπνέουν.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 21:00

Θεατρική Παράσταση

42497

Θέατρο ΗΒΗ – Ψυρρή

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μετά τη θριαμβευτική επιτυχία του πρώτου του θεατρικού έργου με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», ανανεώνει τη συνεργασία του με τις Θεατρικές Σκηνές για το ανέβασμα του ολοκαίνουργιου έργου του.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από τη γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη. Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από τη σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν τη συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να τη ζούμε ήδη».

Η συνέχεια επί σκηνής!

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Ανθή Σαββάκη, Μανώλης Κλωνάρης, Αποστόλης Ψαρρός, Ειρήνη Βαλατσού και Κατιάνα Μπαλανίκα

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 19:00

Ένα διαφορετικό μιούζικαλ σε πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Οικονόμου και στίχους Σταύρου Σταύρου

Τα φώτα της πόλης του Τσάρλι Τσάπλιν

Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex

Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, τα Φώτα της πόλης, το διαχρονικό και αξεπέραστο αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία και ταυτόχρονα μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία αλλά και την άδολη αγάπη. Μια ταινία με το ωραιότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα έργο-καθρέφτης της τραχιάς μεσοπολεμικής εποχής που αποθεώνει την ασυμβίβαστη ζωή, την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια.

Η παράσταση διαδραματίζεται στον χώρο ενός κινηματογραφικού στούντιο και ακολουθεί την πλοκή της ταινίας του 1931, όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν, ως άνεργος περιπλανώμενος Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Ο ρακένδυτος ήρωας αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού και με όπλο του τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία, καταφέρνει να προσφέρει στην αγαπημένη του το πολυτιμότερο δώρο.

Η παράσταση έχει τη μορφή ενός ιδιότυπου μιούζικαλ, με τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τη δράση και την ενέργεια των δημιουργών να συστρατεύονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων, τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ, Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Ερμηνεύουν: Π. Αγαθοκλέους, Α. Αϊδίνη, Φ. Άνθης, Σ. Αντύπα, Θ. Βραχάς, Σ. Γιαννάτου, Ν. Ιατρού, Ε. Λυγίζος, Υ. Μαλτέζου, Γ. Μεθενίτη, Μ. Μπανούσι, Κ. Μπερικόπουλος, Ι. Μπιτούνη, Ν. Ντούρος, Μ. Παντελούς, Γ. Πρωτόπαππας, Κ. Ραντάνοφ, Θ. Ραφτόπουλος, Μ. Ρουχάτζε, Κ. Σάμαα

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.