“Αρχέλων” – Γλυφάδα: Δικαστές του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά “υιοθέτησαν” θαλάσσια χελώνα




Δικαστές του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά επισκέφθηκαν, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, τον μη-κερδοσκοπικό Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Αρχέλων”, στη Γλυφάδα.

Τα μέλη του Δικαστηρίου και οι οικογένειές τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συλλόγου από εθελοντές – διασώστες και ενημερώθηκαν προφορικά, αλλά και μέσω βιντεοσκοπημένης προβολής, για το σύνολο των δραστηριοτήτων και δράσεων, που αναπτύσσονται εντός του Συλλόγου. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν, ήδη από το έτος ίδρυσής του, το 1983, μεταξύ άλλων, τη συστηματική παρακολούθηση, έρευνα και διάσωση άρρωστων χελωνών, την περίθαλψή τους, κατόπιν μεταφοράς τους στο Σύλλογο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, την προστασία των παραλιών ωοτοκίας τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, με στόχο την ανάπτυξη μίας ευρύτερης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης δόθηκε έμφαση στο γεγονός πως, παρά το ότι οι θαλάσσιες χελώνες υπάρχουν στον πλανήτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, στη σύγχρονη εποχή το είδος τους απειλείται με εξαφάνιση, είτε εξαιτίας θαλάσσιων τραυματισμών τους (όπως, π.χ. εμπλοκή τους σε δίχτυα ψαρέματος), είτε λόγω της άναρχης δόμησης, που, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλεί διαταραχή, αλλά και συρρίκνωση των βιοτόπων τους.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, μέσα στα πλαίσια πραγμάτωσης μίας εν γένει οικολογικής συνείδησης, προέβη στην “υιοθεσία” μίας τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας, της “Τουλίπας”, αναλαμβάνοντας το ετήσιο κόστος περίθαλψής της στον Αρχέλωνα. Πηγή: dprotodikeiopeiraia.blogspot.com



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.