Kατεβάζουν ρολά τα τμήματα Τάξης και Ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Αττική




Σημαντικά προβλήματα στελέχωσης φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας στη Νοτιοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν Τμήματα Ασφαλείας που αν και στα χαρτιά έχουν περισσότερους από 20 αστυνομικούς στην πράξη αυτή είναι λιγότεροι από 10. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας όπως μέσα σε ένα χρόνο από 20 αστυνομικούς, βρέθηκε με 8, με την δυσαρέσκεια των πολιτών να είναι έκδηλη.

Οι λόγοι πολλοί, όπως για παράδειγμα η διάθεση αστυνομικών ως ενίσχυση σε μέτρα τάξης, σε φυλάξεις στόχων κ.ά., ενώ όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές ανασταλτικός παράγοντας στην ουσιαστική αστυνόμευση αυτών των περιοχών αποτελεί και η ηλικία πολλών αστυνομικών που απέχουν λίγα χρόνια από τη συνταξιοδότηση και εκτελούν υπηρεσίες γραφείου.

Μιλώντας στο iefimerida- ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε πως:



«Με την ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να επεμβαίνει άμεσα στα περιστατικά, όμως απαιτείται και η άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Αττική. Να σημειώσουμε ότι τα Τμήματα Τάξης είναι υπεύθυνα για την διεκπεραίωση των αστυνομικών υποθέσεων της κάθε περιοχής, αλλά έχουν και άμεση σχέση με την ενίσχυση και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, που επιτυγχάνεται με την εμφανή αστυνόμευση.

Την ίδια ώρα, τα τμήματα Ασφαλείας αναλαμβάνουν την εξιχνίαση των κλοπών, ληστειών, διαρρήξεων κ.ά. ποινικών υποθέσεων. Διαχρονικά τα τμήματα Τάξης και Ασφάλειας αποψιλωθήκαν από προσωπικό, διότι υποτιμήθηκε το ουσιαστικό έργο το οποίο επιτελούν. Η αποψίλωση έφτασε σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον είναι αδύνατο να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των τμημάτων Ασφαλείας στην Νοτιοανατολική Αττική να κλειδώνουν το βράδυ, ενώ τα Τμήματα Τάξης υπολειτουργούν με έναν σκοπό κι έναν αξιωματικό υπηρεσίας».

Καταλήγοντας εξήγησε ότι «η τελευταία απόφαση για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής με 45 νεοεξερχόμενους αστυνομικούς θα βοηθήσει, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση που εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί». Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.