Τριήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά σε Βούλα και Αθήνα




Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου από τον αδόκητο θάνατο της αείμνηστης προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Η πρώτη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί από την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην πόλη όπου έζησε. Το συγκεκριμένο πολιτικό μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί ώρα 19:00 στην αίθουσα Ιωνία στη Βούλα, δίπλα από το κτίριο του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου 2022 στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Χαριλάου Τρικούπη 50) για δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τιμώντας τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία εγκαινίασε το 2008 τη δεύτερη κινητή μονάδα της Εταιρείας. Τηλέφωνα για ραντεβού:210-3665378. Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεσθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:45 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών όπως έγραψε στο facebook ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης. «Σε λίγες μέρες, κλείνει ένας χρόνος. Ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την Φώφη μας, στις 25 Οκτωβρίου του 2021.Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελο της, τη ζωντάνια της, τα πιστεύω της, το πάθος και το πείσμα της για τη ζωή και την πολιτική. Λείπει και λείπει πολύ. Από την οικογένεια της, το κόμμα της, την πολιτική, την Ελλάδα.Λείπει από όλους όσους, πιστεύουν σε μια πολιτική με ανθρωπιά».



Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική εκδήλωση«Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά σχεδιάζοντας το ΕΣΥ του μέλλοντος» στο ξενοδοχείο CARAVEL με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

1) Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης – Μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για την επένδυση στην υγεία Θέμα: Σημερινές προκλήσεις και προτεραιότητες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

2) Στέφανος Τριαρίδης, Καθηγητής Ιατρικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θέμα: Δημόσια Υγεία-Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά και μετά την πανδημία

3) Μίλτος Κροκίδης, Επ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ Θέμα: Η αναγέννηση του ΕΣΥ χρειάζεται τους νέους

4) Μιχάλης Κούτρας, MD MSc, Ιατρός Νευρολόγος, πρ. Πρόεδρος ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ Θέμα: Ψηφιακό Σύστημα Υγείας, Πρόκληση και απαίτηση

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφτούν νοσοκομεία και δομές πρόνοιας πανελλαδικά προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες και ανάγκες.

Να σημειωθεί τέλος ότι εκδήλωση μνήμης για τη Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει και η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, στο οποίο υπηρέτησε με ήθος επί πολλά χρόνια τόσο ως βουλευτής όσο και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.