Στέγη Block Party 2022 στον Νέο Κόσμο με δωρεάν μπύρα




Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε προσκαλεί να αφήσεις πίσω τα «πρέπει» και τα «μη» και να βγεις έξω στον δρόμο. Στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, εκεί όπου η ζωή δεν σταματά ποτέ, ένα απελευθερωτικό street party για τους ανθρώπους της Αθήνας, που θα συζητιέται για καιρό. Εσύ θα λείπεις;

Θρακιώτικη ψυχεδέλεια με την Εβρίτικη Ζυγιά, afrobeat dj-set από τον Teranga Beat, ανεξάντλητη ενέργεια από τον Erol Alkan, ένα γαλαξιακό dj-set από την Colleen ‘Cosmo’ Murphy, ο Leon of Athens, οι ηλεκτρονικοί κόσμοι του Planningtorock παρέα με τις χιπ χοπ ρίμες των EXPEmi55tCego MenzHatemost, τους φρέσκους ήχους των Black Athena και τους πολυσυλλεκτικούς Entropia Records.

Ένα εκρηκτικό lineup με διεθνή και εγχώρια ονόματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του Onassis Stegi Block Party, μέχρι οι δείκτες του ρολογιού να δείξουν μεσάνυχτα. Σημείο συνάντησης οι δρόμοι γύρω από τη Στέγη. Στην πολύχρωμη γειτονιά μας: μια παρέα η οποία μεγαλώνει διαρκώς με ανθρώπους και ιδέες που εμπλουτίζουν τον αστικό χαρακτήρα και την ταυτότητα της πόλης. Γιατί δεν χορτάσαμε γέλια, δυνατή μουσική και τους φίλους μας – και το έχουμε ανάγκη. Γιατί η απόλαυση είναι πολιτισμός.

18:30 – 19:00 | Silent Comedy

Μια παράσταση παντομίμας και ταχυδακτυλουργικών από τον Alex de Paris. Ένα μοναδικής αισθητικής και τεχνικής διαδραστικό θέαμα, με πολύ χιούμορ, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.



19:00 – 19:30 | Singing in a Bubble

Ένα αιωρούμενο, μαγικό-ζογκλερικό θέαμα από το ντουέτο των Kokoika. Σαπουνόφουσκες και ζογκλερικά κόλπα γεμίζουν τη σκηνή, δίνουν τον ρυθμό και μαγεύουν το κοινό.

18:30 – 19:30 | Δράκος Λεβάρ από το Θέατρο Μαριονέτας Τζίκας

Βγαλμένος από τα παραμύθια, ένας θεόρατος δράκος περιφέρεται ανάμεσα στο κοινό, βγάζοντας καπνούς (από ταλκ!) και εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

19:30 – 20:10 | Entropia Records (dj-set)

Ξεκίνησαν ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δίσκων με έδρα την Αθήνα, που δημιουργήθηκε από το κοινό όραμα δύο φίλων και συλλεκτών δίσκων, όταν αποφάσισαν να βάλουν τάξη στο μουσικό χάος τους. Η Entropia Records χτίζει γέφυρες ανάμεσα στα σύγχρονα αστικά ηχοτοπία και στην παραδοσιακή μουσική της υπαίθρου, ενώ διατηρεί μηνιαία ραδιοφωνικά residencies στο Movement Radio, τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης.

20:10 – 20:45 | Intro by Βlack Athena (dj-set), Hip Hop Supergroup με: EXPE, mi55t, Cego Menz, Hatemost (live)

Μαύρη μουσική του χθες, του σήμερα και του αύριο. Αυτή είναι η συνταγή επιτυχίας των Black Athena, που θα ανοίξουν με ένα δυνατό intro dj-set τα χιπ χοπ ονόματα του lineup. Η EXPE, aka Expensive, μας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για να ταράξει τα νερά του ανδροκρατούμενου χώρου της ελληνικής χιπ χοπ. Μαζί της η πρωτοπόρος της γυναικείας ελληνικής ραπ, mi55t, και ο λίγο πιο σκοτεινός και μυστηριώδης Cego Menz. To supergroup ολοκληρώνει ο Hatemost (πολλοί τον γνωρίζουν και ως Prince XXIII), που έγινε γνωστός μέσα από τους εμβληματικούς ΒήταΠεις και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής.

20:45 – 21:25 | Planningtorock (dj-set)

Έχοντας γεννηθεί στο Μπόλτον της Αγγλίας, αλλά με βάση του πλέον το Βερολίνο, το Planningtorock, aka Jam Rostron, ασχολείται με το τραγούδι, τη σύνθεση, τη μουσική παραγωγή και διεύθυνση, με τέσσερα στούντιο άλμπουμ και σημαντικές συνεργασίες στην καριέρα του. Είναι άτομο αυτοδίδακτο, non-binary και μέλος της queer electropop σκηνής, αναγνωρισμένο από άλλους εξίσου μαχητικά περιθωριακούς καλλιτέχνες ως προς την DIY και έμφυλη στάση τους όπως η Peaches και το γυναικείο ντουέτο The Knife.

21:25 – 21:40 | Leon οf Athens (live)

Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του και η γνησιότητα της έμπνευσής του έχουν αναδείξει τον Leon of Athens σε ένα από τα κυριότερα ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα τα τελευταία χρόνια. Από το 2018 περιοδεύει κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει δύο νέους δίσκους, έναν ελληνόφωνο και έναν αγγλόφωνο, που θα κυκλοφορήσουν από την Cobalt Music μέσα στο 2023.

21:40 – 22:20 | Colleen ‘Cosmo’ Murphy (dj-set)

Η Colleen ‘Cosmo’ Murphy είναι ένας αδιαμφισβήτητος ογκόλιθος της μουσικής. Μια ιέρεια της ντίσκο. Μια γνώστρια του ήχου που θα ήθελες να αναλάβει τα ηνία στο πάρτι σου. Ναυαρχίδα της έντονης δραστηριότητάς της είναι οι αφιερωμένες σε κλασικά άλμπουμ Κυριακές, οι Classic Album Sundays, που συμπλήρωσαν δώδεκα χρόνια τον Οκτώβριο και έχουν καταστεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. H Κολίν εξακολούθησε να καινοτομεί σε όλη τη διάρκεια των λόκνταουν του 2020 με την εκπομπή της, Balearic Breakfast, η οποία, όπως η ίδια αναφέρει, έδωσε μεγαλύτερο νόημα τόσο στους ακροατές της όσο και σε αυτήν.

22:20 – 22:50 | Erol Alkan (dj-set)

Για τον Erol Alkan, τα κλισέ είναι περιττά. Η δημιουργική ζωή του ως DJ, παραγωγού, ιδιοκτήτη δισκογραφικής και συνεργάτη γνωστών καλλιτεχνών μετράει πολλές δεκαετίες. Μέσα από τα σετ του καλύπτει κάθε πτυχή του μουσικού γούστου του, από rave βουτηγμένο στο acid και φρενιασμένο house έως το πνεύμα της εναλλακτικής ποπ και κιθαριστικής μουσικής, όπως αποτυπώνεται άλλωστε στις συλλογές “Bugged In” που επιμελείται.

22:50 – 23:30 | Intro by Teranga Beat (dj-set), Εβρίτικη Ζυγιά (live)

Την εισαγωγή για την ολοκλήρωση της μουσικής βραδιάς αναλαμβάνει ο Teranga Beat, DJ, εικαστικός, μανιώδης συλλέκτης δίσκων και ιδιοκτήτης της ομώνυμης δισκογραφικής εταιρείας, Teranga Beat. Μεταξύ των δίσκων που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ξεχωρίζει το «Ορμένιον», το οποίο διαμόρφωσε τον ήχο του συγκροτήματος που θα κλείσει το φετινό πάρτι. Ο λόγος για την Εβρίτικη Ζυγιά, το παραδοσιακό σχήμα που έρχεται να στήσει γλέντι στη γειτονιά της Στέγης με γκάιντα, θρακιώτικη λύρα, καβάλι και νταούλι.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ PLISSKËN FESTIVAL ΚΑΙ Η HEINEKEN

Πάρτι χωρίς μπίρα και καλούς φίλους-συνεργάτες δεν γίνεται. Γι’ αυτό, στη διοργάνωση του φετινού πάρτι έχουμε μαζί μας το Plisskën Festival και την Heineken.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.