Σε κλίμα συγκίνησης το πολιτικό μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά στη Βούλα




Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο της αείμνηστης προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στην πόλη όπου κατοικούσε στη Βούλα. Στις 25 Οκτωβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον αδόκητο θάνατό της.

Πρώτος από όλους, έδωσε το «παρών» ο Ανδρέας Τσούνης, ο σύζυγος της αείμνηστης πολιτικής αρχηγού, μαζί με τα παιδιά τους. Επίσης παρευρέθηκαν πολλά  στελέχη και φίλοι του κόμματος μεταξύ των οποίων και  ο πρώην γραμματέας και στενός συνεργάτης της, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Το πολιτικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ιωνία, δίπλα στο δημαρχείο στην Βούλα. Κεντρικός ομιλητής ήταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο ήθος και τις αξίες της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας ότι ήταν ενωτική και προοδευτική, προσπαθούσε να κλείσει τις πληγές  του χθες.



Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του όταν επεσήμανε ότι η Φώφη Γεννηματά δεν αποκάλυπτε την επάρατη νόσο που την είχε πλήξει γιατί δεν ήθελε να τους στεναχωρήσει  ενώ συνέχιζε να δίνει πολιτικές μάχες μέχρι την τελευταία μέρα, πριν μπει εσπευσμένα  στο Νοσοκομείο. Τόνισε ότι τα ΜΜΕ αποκάλυψαν τις αρετές της όταν έφυγε από τη ζωή και ήταν πια ακίνδυνη.

Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης αναφέρθηκε στη γνωριμία με τη γυναίκα του, στο περιθώριο κομματικής συγκέντρωσης και το πώς τον είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι ως πολιτικός πίστευε όσα έλεγε και ήταν αποφασισμένη να παλέψει για τις ιδέες της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην της εκλιπούσας προέδρου. Πηγή: ilovevouliagmeni.gr

Προχωρόντας σε μια συμβολική κίνηση, ο αναπληρωτής γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής Παναγιώτης Κόνσουλας προσέφερε στον σύζυγο της αείμνηστης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ένα τεράστιο κάδρο με φωτογραφία της. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.