Κονδύλης: Να γεμίσουμε με ρούχα την “κοινωνική ντουλάπα” του δήμου Αλίμου




Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Skip, τοποθέτησε μία “κοινωνική ντουλάπα” στην οδό Ελ. Βενιζέλου (μπροστά από το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ), στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα).

Εκεί οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν ρούχα που δεν χρειάζονται, αντί να τα πετούν στους κάδους απορριμμάτων επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, όσα ρούχα καταλήγουν στην “κοινωνική ντουλάπα”, είτε γιατί δεν μας κάνουν, είτε γιατί δεν τα χρειαζόμαστε, συλλέγονται, πλένονται και καθαρά και ξεδιαλεγμένα διατίθενται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη ή δίδονται προς επαναξιοποίηση.

“Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση), που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη” λέει ο δήμαρχος

“Η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η 2η πιο ρυπογόνος στον κόσμο. Κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9.000.000 τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.



Τα ρούχα αυτά, αντί να γίνουν απορρίμματα, θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη τύχη, ωφελώντας ταυτόχρονα τον πλανήτη μας.

Ας γεμίσουμε, λοιπόν, με ρούχα την Κοινωνική Ντουλάπα της πόλης μας. Ας δώσουμε την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή στα ρούχα και για μια καλύτερη ζωή στον πλανήτη!”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.