Η “Τίγρης του Κορωπίου”




Στις 8 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου 1963, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου υπέκυψε στα εγκαύματά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καθώς το προηγούμενο βράδυ, η σύζυγός του τον περιέλουσε με βενζίνη την ώρα που κοιμόταν, του έβαλε φωτιά και τον έκαψε ζωντανό.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Όπως αναφέρει η «Μηχανή του Χρόνου», στις 11 το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, η 27χρονη Ελένη Παπαϊωάννου έβαλε σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο. Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση: να κάψει ζωντανό τον άντρα της. Έτσι πήγε στο παντοπωλείο της γειτονιάς και αγόρασε τρία μπιτόνια βενζίνη. Μάλιστα, έστειλε τη μικρή κόρη της να πάρει άλλα δύο μπιτόνια.

Το ίδιο βράδυ η Ελένη έστειλε τα δυο ανήλικα παιδιά της στην πεθερά της, που έμενε δίπλα. Περίμενε μέχρι ο άντρας της, Παναγιώτης, να κοιμηθεί. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έριξε στο σώμα του συζύγου της και στο κρεβάτι που κοιμόταν βενζίνη. Με ένα σπίρτο άναψε μια χαρτοσακούλα και την πέταξε πάνω του, ενώ έβαλε φωτιά και στην κουβέρτα του. Έφυγε τρέχοντας, αφού πρώτα κλείδωσε την πόρτα. Ο σύζυγός της ξύπνησε τρομαγμένος και άρχισε να ουρλιάζει από τους φριχτούς πόνους. Ενστικτωδώς, έτρεξε να ανοίξει την πόρτα, η οποία ήταν κλειδωμένη. Πήγε προς το παράθυρο του σπιτιού, το έσπασε και βγήκε έξω. Ήταν όμως αργά. Το κορμί του είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα.



Η Ελένη κατευθύνθηκε στη Χωροφυλακή του Κορωπίου. Ήρεμη και κυνική, είπε στους δύο χωροφύλακες: «Έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ. Δεν μετανοώ». Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη φρικιαστική σκηνή: «Με ξύπνησαν άναρθρες κραυγές. Τις άκουσα μέσα στη νύχτα και έτρεξα στο παράθυρο. Τότε είδα έναν άνθρωπο να στριφογυρίζει σαν να χόρευε και να καίγεται σαν λαμπάδα. Σταμάτησε η αναπνοή μου». Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Την επομένη στις 24 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί, ήταν νεκρός. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.