Δύο ολοκαίνουργια “πάρκα τσέπης” στον Άγιο Δημήτριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δυο ολοκαίνουργια Πάρκα Τσέπης είναι γεγονός στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με την Οργάνωση Γη-Organization Earth και την ευγενική χορηγία και προσφορά της Procter & Gamble Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», που υλοποιεί η P&G με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων, αξιοποιεί εγκαταλελειμμένους χώρους, μετατρέποντάς τους σε πηγές πρασίνου, ανάσες δροσιάς, σημεία συνάντησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, προσβάσιμα σε όλους.

Έτσι, δύο ακόμη αναξιοποίητοι χώροι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, μεταμορφώθηκαν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την επιμέλεια της Οργάνωσης ΓΗ, δίνοντας περισσότερες ανάσες οξυγόνου και δροσιάς στους κατοίκους της περιοχής.

Στο Πάρκο Τσέπης στον Άγιο Δημήτριο στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας, έκτασης 161 τ.μ., έχουν προστεθεί 272 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων, ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές, σάλβιες, γιασεμιά και πολλά άλλα!



Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί 4 καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων και ένας ηλιακός φορτιστής κινητών συσκευών για να δώσει λύσεις στις ανάγκες φόρτισης των επισκεπτών του πάρκου.

Στο Πάρκο Τσέπης στον Άγιο Δημήτριο επί της οδού Μουργκάνας, έκτασης 242 τ.μ., έχουν τοποθετηθεί 287 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων, κυπαρίσσια, μυρτιές, βερβένες, νάρκισσοι και άλλα!

Στο πάρκο έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά οικοσυστήματα εμπνευσμένα από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και μια κεντρική νησίδα βιοποικιλότητας. Σε κάθε τμήμα η φύτευση διαφοροποιείται, ενώ ταυτόχρονα κάποιες κατασκευές ενισχύουν περαιτέρω τον χαρακτήρα του κάθε οικοσυστήματος. Επιπλέον, στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί και 3 καθιστικοί πάγκοι, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής στιγμές χαλάρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.