Δήμος Αλίμου: Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Μεγάρου Μουσικού Πολιτισμού




Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Μεγάρου Μουσικού Πολιτισμού, από τον δήμο Αλίμου, στο πρώην αεροδρόμιο, μετά την Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας που εμπίπτουν εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Τον περασμένο Μάρτιο, το Δημοτικό συμβούλιο Αλίμου είχε ψηφίσει ομόφωνα τη δημιουργία ενός Μουσικού Σχολείου πρότυπο για το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κεφάλαιο των νοτίων προαστίων. Το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, στη μία πλευρά και το Μουσικό Σχολείο, στην άλλη, θα αποτελούν κέντρα πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο. Η έκταση αυτή βρίσκεται πίσω από συρματοπλέγματα του αεροδρομίου στον Παλαιό Άλιμο.

Εκπαιδευτικός και πολιτιστικός πόλος το Μουσικό Σχολείο για όλα τα νότια προάστια

“Αυτός ο χώρος έχει έκταση 7000 μέτρα και κάτι, και χτίζει με συντελεστή 0,88 κάτι περισσότερο από 5500 τετραγωνικά μέτρα, αυτό ακριβώς που χρειάζεται σύμφωνα με την προμελέτη που έχει γίνει από το μουσικό σχολείο για να ανεγερθεί το νέο κτίριο” είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο, ο Ανδρέας Κονδύλης

Μιλάμε για ένα ανάλογο σχολείο που θα λύσει το πιεστικότατο πρόβλημα στέγης που υπάρχει. Τα πράγματα είναι τραγικά, είναι στρυμωγμένοι, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν εγγράφουν ταλαντούχους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου. Σημειωτέων ότι μιλάμε για ένα σχολείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τον Άλιμο αλλά ολόκληρη τη νότια Αθήνα, και με την αξιοποίηση αυτού του οικοπέδου μέσα στο Μητροπολιτικό πόλο, αναπτύσσεται μία μητροπολιτική χρήση όπως είναι ένα διαδημοτικό σχολείο που θα μπορέσει να δώσει μεγάλη ώθηση και στο σχολείο αλλά και στην τοπική κοινωνία. Στα σχέδια που θα φτιάξουμε θα προβλέψουμε και ένα μεγάλο αμφιθέατρο για τις συναυλίες των μαθητών, με αντίστοιχη χρήση με το θέατρο “Κάρολος Κουν”. Θα προκύψουν δηλαδή χώροι που θα χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία και θα δώσουν προστιθέμενη αξία.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.