Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο – Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας




Σε καταφύγιο του Κιέβου μεταφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, καθώς ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν σε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα όταν ήχησαν οι σειρήνες. Μεταφέρθηκαν και δύο εσπευσμένα σε καταφύγιο, μαζί με τα λοιπά μέλη της ελληνικής αποστολής.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται για τρίτη φορά στην εμπόλεμη Ουκρανία, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχει συνομιλίες και με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε το πρωί στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, και έγινε δεκτός στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού από τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη.



Σε δηλώσεις του, πριν μεταβεί στην πόλη, είπε πως είναι μεγάλη του χαρά που βρίσκεται και πάλι στην Ουκρανία.

Ο κ. Δένδιας, φορώντας μπουφάν-γιλέκο και τζόκεϊ (πιθανότατα και αλεξίσφαιρο γιλέκο από μέσα) συνάντησε στο Κίεβο τον αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Περπάτησε στους δρόμους της πόλης, ενώ είδε από κοντά τα βομβαρδισμένα κτίρια. Ο ΥΠΕΞ αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.