Έντονη πολιτική αντιπαράθεση Boύλτεψη – Τζανακόπουλου (VIDEO)




Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης για την ακρίβεια αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του ΟΡΕΝ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε αρχικά για το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, κάνοντας λόγο για «καρτελοποίηση της αγοράς» και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι «θέλει να επιδοτεί τα πολύ μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Η κυβέρνηση ξέρετε τι κάνει; Αφήνει το ΦΠΑ εκεί που είναι, έχει υπεραποδόσεις δημοσιονομικές -4 δισ. παραπάνω σε ΦΠΑ έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες το 2022- και στη συνέχεια παίρνει αυτά τα χρήματα και τα δίνει στους παραγωγούς ενέργειας και μας λέει ότι επιδοτεί τα νοικοκυριά» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, η Σοφία Βούλτεψη τόνισε πως «κύριε Τζανακόπουλε, κάνετε μόνιμα προπαγάνδα των αριθμών. Είπατε ότι έχουμε το ακριβότερο κόστος ρεύματος. Σύμφωνα με την Eurostat είμαστε στη 10η θέση και πιο ακριβοί από εμάς είναι το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία. Άρα λοιπόν δεν είναι αλήθεια αυτό που λέτε».



«Σε απόλυτους αριθμούς την υψηλότερη τιμή του ρεύματος και σε όρους αγοραστικής δύναμης, τρίτοι χειρότεροι» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με την κ. Βούλτεψη να επιμένει «αφήστε τους απόλυτους αριθμούς, τι πληρώνει ο καταναλωτής… είμαστε 10οι». «Μην λέτε ψέματα», συνέχισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με την υφυπουργό να απαντά «δεν λέω ψέματα».

«Ακούστε τι λέει, λέει ότι σε απόλυτο αριθμό η Ισπανία είναι πιο ακριβή αλλά στην Ισπανία ο μέσος μισθός είναι 1.800 ευρώ» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η ένταση ανέβηκε εκ νέου, όταν η συζήτηση στράφηκε στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά. «Μου κάνει εντύπωση που ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν Τουρκοφάγοι», είπε η Σοφία Βούλτεψη με τον κ. Τζανακόπουλο να απαντά: «Εσείς έχετε Τουρκοφάγους στο κόμμα σας».

Η υφυπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε, με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να σας παρακολουθεί κανείς, κάνετε μια σειρά από λογικά άλματα… αρχίζετε να λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο».

«Τι να συζητήσει κανείς μαζί σας είναι θλιβερό που η κυρία Βούλτεψη είναι υπουργός» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος με την κ. Βούλτεψη να απαντά «δεν σας ρώτησε ο κύριος Μητσοτάκης. Θα σας συμβουλευτεί την άλλη φορά». Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.