Φεστιβάλ Γλυφάδας: Αυλαία με αρχαία τραγωδία και συναυλία-αφιέρωμα στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς




Με δύο εμβληματικές βραδιές κλείνει το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, ύστερα από τρεις μήνες γεμάτους μουσική, θέατρο, σινεμά, μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που ομόρφυναν το καλοκαίρι και τον ερχομό του φθινοπώρου στην πόλη.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ένα βαθιά πολιτικό έργο σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με καστ εξαίρετων ηθοποιών: Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων) , Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος) , Ιωάννα Παππά (Κλυταιμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος), Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου «Άνθρωπε Αγάπα», ένα αφιέρωμα σταθμός στον αξέχαστο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, που έδωσε χρώμα στα καλύτερά μας χρόνια. Έναν από τους πιο αγαπημένους και ευαίσθητους εκπροσώπους μιας γενιάς που έγραψε ιστορία στην ελληνική ποπ μουσική. Σε αυτή τη μοναδική βραδιά, με την υπογραφή του αξεπέραστου Μάκη Δελαπόρτα, θα τραγουδήσουν οι δύο κόρες του Ρόμπερτ Ουίλιαμς Ιλένια και Μάρθα και άλλοι 11 καλλιτέχνες, φίλοι και συνοδοιπόροι του.

«Το κλείσιμο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2022 έχει κάτι “μαγικό”: Τη μαγεία της αρχαίας τραγωδίας και εκείνη της ανεπανάληπτης ποπ και ροκ ελληνικής μουσικής των περασμένων δεκαετιών. Μετά, λοιπόν, την αποψινή (μετά από αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών) συναυλία με τον Πέτρο Ίμβριο και τον Γιώργο Δασκουλίδη, αυτή την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, φιλοξενούμε για πρώτη φορά στη Γλυφάδα μας ένα από τα κορυφαία έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, που ενθουσίασε τον Αύγουστο το κοινό της Επιδαύρου: Η “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και με κορυφαία ομάδα ηθοποιών, έρχεται στο Φεστιβάλ Γλυφάδας. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με μία συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο Ρόμπερτ Ουίλιαμς.



Οι δύο κόρες του, Ιλένια και Μάρθα και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες που συμπορεύτηκαν μαζί του και συμμετέχουν όλοι αφιλοκερδώς, τραγουδούν για τον αξέχαστο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, σε μια μουσική παράσταση που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο Μάκης Δελαπόρτας. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8:30 το βράδυ, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας και η είσοδος για όλες είναι δωρεάν: Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας τελούν υπό την αιγίδα του Κ.Α.Π.ΠΑ. και της Προέδρου του Μαίρης Παπάζογλου. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, δύο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα είναι σταθμευμένα στο χώρο της Γ΄ Μαρίνας, για να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο σε όλη τη Γλυφάδα, ακολουθώντας τα εξής δρομολόγια:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1 : 3η Μαρίνα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Κων. Αθανάτου/Άγιος Τρύφωνας, Ελευθέρου Ανθρώπου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Γεννηματά, Μυστρά.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 2 : 3η Μαρίνα, Ζέρβα, Πλατεία Κατράκη, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, Εφορία, Αγία Τριάδα, Νάξου, Όλγας, Παπανδρέου/ΔΕΗ, Δελφών, Ιθάκης, Μυστρά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.