Το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στην ιστορία της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της 86ης ΔΕΘ




Το σχέδιο δράσης που έθεσε σε κίνηση το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στην ιστορία της χώρας, παρουσιάζει στους επισκέπτες του περιπτέρου της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΕΡΓΟΣΕ.

Με το σύνθημα «ΕΡΓΟσε Εξέλιξη» να διατρέχει τους χώρους του περιπτέρου της ΕΡΓΟΣΕ, οι επισκέπτες ενημερώνονται για τα κρίσιμα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ελληνικού σιδηρόδρομου.

Πρόκειται για τα έργα κομβικής σημασίας που αναβαθμίζουν την «ραχοκοκαλιά» του σιδηροδρόμου, δηλαδή του κεντρικού άξονα Πάτρα-Αθήνα- Θεσσαλονίκη/Ειδομένη-Προμαχώνας, καθιστώντας το δίκτυο της χώρας πλήρως ηλεκτροκίνητο, καθώς και για τη νέα γενιά έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, που διασυνδέουν τα μεγάλα λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και παράλληλα αναβαθμίζουν τη διασυνοριακή διασύνδεση της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το περίπτερο της Εταιρείας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς Υποδομών και Μεταφορών κα. Μαρία-Έλλη Γεράρδη και κ. Γιάννης Ξιφαράς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του περιπτέρου από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Βίνη και από άλλα στελέχη τα οποία ήταν παρόντα.



Πρωταγωνιστικό ρόλο στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ διαδραματίζει το «VR experience». Οι επισκέπτες με ειδικές μάσκες Virtual Reality έχουν την ευκαιρία να δουν σχεδόν «δια ζώσης» σημαντικά έργα, να «μπουν» σε ένα εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ και να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες σε εξέλιξη.

Ο στρατηγικός στόχος και το έργο της ΕΡΓΟΣΕ

Η ΕΡΓΟΣΕ σήμερα έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, με στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να αποτελέσει η Ελλάδα κόμβο συνδυασμένων μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με πυξίδα αυτόν τον στόχο, τέθηκεσε εφαρμογή το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας, ύψους 4,5 δισ.€

Εμβληματικά έργα που δημιουργούν υπεραξία για την κοινωνία και την εθνική οικονομία και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστος Βίνης δήλωσε: «Στο επίκεντρο της συμμετοχής της ΕΡΓΟΣΕ στην 86η ΔΕΘ βρίσκεται ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηρόδρομου με την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος έργων στην ιστορία της χώρας. Η ΕΡΓΟΣΕ προχωρά με αποφασιστικότητα όλα τα απαραίτητα έργα, ούτως ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους ένα άρτιο, πλήρως εκσυγχρονισμένο, ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο, ευρωπαϊκών προτύπων».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.