Πρωτοποριακή εικαστική παρέμβαση σε σχολείο του Αλίμου: Η “Έναστρη Νύχτα” του Βαν Γκογκ στολίζει το 2ο Λύκειο




Η “Έναστρη Νύχτα”, το πασίγνωστο έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στολίζει πλέον το 2ο Λύκειο Αλίμου.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν τον Αύγουστο ολοκληρώθηκαν και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να απολαμβάνουν την πιστή αναπαραγωγή του και μάλιστα σε μια “χορταστική”, τεράστια εκδοχή.

Δείτε τι αναφέρει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης:

Η “ΕΝΑΣΤΡΗ ΝΥΧΤΑ” ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ
Η “Έναστρη Νύχτα”, το πασίγνωστο έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στολίζει πλέον τον Άλιμο!
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και από εδώ και μπρος η “Έναστρη Νύχτα”, και μάλιστα σε μια “χορταστική”, τεράστια εκδοχή, θα ομορφαίνει πλέον τις μέρες μας στην “Κλούβα”, αλλά και τις νύχτες μας στο ανοιχτό θέατρο “Μαίρη Αρώνη”.
Η πιστή αναπαραγωγή του έργου έγινε με το χέρι, από τους καλλιτέχνες SpyLex Design, στην μία όψη του 2ου Λυκείου Αλίμου και είναι ορατή από πολλά σημεία της πόλης!



Η Έναστρη Νύχτα είναι ελαιογραφία σε καμβά του Ολλανδού μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ. Φιλοτεχνημένος τον Ιούνιο του 1889, απεικονίζει τη θέα από το δυτικό παράθυρο του δωματίου του στο άσυλο Σεν Ρεμί ντε Προβάνς, μόλις πριν την ανατολή του ηλίου, με την προσθήκη ενός εξιδανικευμένου χωριού. Εκτίθεται στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στην Νέα Υόρκη από το 1941 και αποκτήθηκε μέσω του κληροδοτήματος Λίλι Π. Μπλις. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του Βαν Γκογκ και είναι ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες στην ιστορία του Δυτικού πολιτισμού.

Ο πίνακας απεικονίζει μια νυχτερινή σκηνή με έντεκα δίνες αστεριών και ένα φωτεινό κίτρινο μισοφέγγαρο. Στο φόντο υπάρχουν λόφοι, στη μέση του εδάφους υπάρχει μια φεγγαρόλουστη πόλη με μια εκκλησία που έχει ένα επίμηκες καμπαναριό και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η σκούρα πράσινη σιλουέτα ενός κυπαρισσιού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.