Περίπατος για τη διαχείριση του άγχους στο Γκολφ Γλυφάδας




Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί – Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας 210 9647021 (καθημερινά 8 π.μ.-3 μ.μ.)

Στη Γλυφάδα περπατάμε για να καταπολεμήσουμε το άγχος, επειδή “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεταιστις 10 Οκτωβρίου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου θεματικός περίπατος στο Γκολφ (επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή) με τίτλο: ‘’Ψυχή και Σώμα’’. Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί. Φέτος, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της διαχείρισης του Άγχους μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που θα περιλαμβάνει τρόπους πρόληψης για την καλή διατήρηση της σωματικής υγείας με ήπια άσκηση, εκπαίδευση μέσα από τεχνικές χαλάρωσης, ενημέρωση για το νευροβιολογικό μηχανισμό λειτουργίας του Άγχους στο ανθρώπινο σώμα, καθώς και διατροφικές συμβουλές που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ψυχοεκπαιδευτική βιωματική ομάδα που θα συντονίζεται από τις Ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Γραφείο Ψυχολόγων και Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας), με σκοπό να συζητηθούν και να πλαισιωθούν τα ζητήματα του Άγχους στην καθημερινή ζωή, των σωματικών συμπτωμάτων του και της αποδοχής του σώματος ως βασικού μηχανισμού ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και της Ψυχικής Ανθεκτικότητας.

Ευχαριστούμε τον διατροφολόγο Δημήτρη Αθανασιάδη, ο οποίος αφιλοκερδώς θα δίνει συμβουλές για σωστή διατροφή. Τον συντονισμό της δράσης έχει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021, καθημερινά 8 π.μ. – 3 μ.μ.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.