Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου – Η τελευταία του συνέντευξη στον Άλιμο (VIDEO)




Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου.

Aπ’ο τις αρχές του μήνα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ποιος ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και καταγόταν από τα Ψαρά.

Η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους, και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.



Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην Κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία – Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956.

Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι.

Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977.

Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, τα τελευταία 22 χρόνια, έμενε στο Παλαιό Φάληρο. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, είχε επισκεφθεί την έκθεση “Alimos Classic Car Sunday”. Με χαρακτηριστική άνεση και χιούμορ είχε μιλήσει με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, για τα παιδικά του χρόνια στην Πλάκα, που ήταν γεμάτη κατσαρίδες, την απόδρασή του κατά τη διάρκεια της κατοχής, σε ηλικία 17 ετών, στην Αίγυπτο και τις πολεμικές επιχειρήσεις, στις οποίες είχε πάρει μέρος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.