Μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος στο Allou Fun Park




Ανησυχία έχουν προκαλέσει όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στο δημοφιλές λούνα παρκ της Αθήνας, Allou Fun Park στου Ρέντη, όπου έπειτα από ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μία από τις βάρκες του γνωστού παιχνιδιού του πάρκου, La Isla, βγήκε από τις ράγες, λόγω χαμηλής στάθμης του νερού σε ένα σημείο και κατέληξε σε παρακείμενους θάμνους, με τους επιβάτες της να εκσφενδονίζονται.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το πάρκο διαψεύδει τον εκτροχιασμό της βάρκας, λέγοντας πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με τα αίτια για το πώς βρέθηκαν εκτός βαγονιού τα παιδιά να διερευνώνται.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις προδιαγραφές του παιχνιδιού οι επιβαίνοντες δεν φορούν ζώνες.



Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό τους, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο από τους 4 τραυματίες βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους νεαρούς έχει υποστεί σοβαρή κάκωση σπλήνας, ενώ μια κοπέλα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ελαφρύτερα χτυπήματα έχουν τα άλλα δύο άτομα, με τον ένα να φέρει θηλαστικό τραύμα στο κεφάλι και την δεύτερη κοπέλα να έχει τραυματιστεί στον αγκώνα.

Δύο εκ των 4 τραυματιών νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας Για το περιστατικό έχει γίνει η προσαγωγή ενός ατόμου.

«Ψεύτικη η φωτογραφία με το εκτροχιασμένο βαγόνι»
Στην καταγγελία πως η φωτογραφία με το βαγόνι που έχει δοθεί στη δημοσιότητα και το οποίο φαίνεται να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού είναι παλιά, προχώρησε η κυρία Μαρία Σταυριανάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του λούνα παρκ στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως προέρχεται από εργασίες που είχαν γίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι παλαιότερα και πως το La Isla παραμένει σε λειτουργία.

Τόνισε δε, πως οι υπεύθυνοι του πάρκου συνόδευσαν τους τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ ανέφερε πως ίσως κάποιο από τα παιδιά προσπάθησε να βγάλει selfie την ώρα που το τρένο βρισκόταν σε λειτουργία.

Λίγη ώρα αργότερα το Allou Fun Park εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Ποιο είναι το παιχνίδι
Στην περιγραφή του στο site για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το πάρκο αναφέρει «Ένα νησί σε μια λίμνη στη μέση του Allou! Fun Park και προσγείωση από βράχια ύψους 15 μέτρων. Τέτοιο rafting σίγουρα δεν έχεις ξανακάνει… ».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.