«Γονατίζουν» οι φούρνοι της γειτονιάς (VIDEO)




«Βροχή» από λουκέτα στα αρτοποιία, καθώς η ακρίβεια και τα χρέη τους έχουν κάνει τους αρτοποιούς να μην βγάζουν ούτε… το ψωμί τους
Η ενεργειακή κρίση φέρνει βροχή από λουκέτα στους αφού η ακρίβεια διώχνει τους πελάτες και πλέον τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα των επιχειρήσεων.

Οι αρτοποιοί λένε πως αναγκάζονται να πουλάνε σε τιμές κόστους την ώρα που επιχειρηματίες του κλάδου τονίζουν πως για να είναι μια επιχείρηση βιώσιμη θα πρέπει να πωλείται το ψωμί στα 2 ευρώ τουλάχιστον και κάποιοι λένε ακόμα 3 ευρώ το κιλό, πράγμα φυσικά αδύνατο επειδή κανείς δεν θα αγόραζε.

Η θηλιά μεγαλώνει καθώς οι περισσότεροι φούρνοι λόγω ανταγωνισμού έχουν κάνει και μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό για να τραβήξουν πελάτες.

Οι αρτοποιοί βλέπουν και κάτι άλλο, πολλοί παλιοί πελάτες τους μπαίνουν πια σπανιότερα στα αρτοποιεία, αφού δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα καθώς οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί ρεύματος, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και τα άλλα έξοδα τους αφήνουν χωρίς λεφτά.



Αμέτρητα τα χρέη στα τεφτέρια από ανθρώπους που αγοράζουν και το ψωμί βερεσέ αλλά αμέτρητοι και οι αρτοποιοί που δίνουν ψωμί δωρεάν σε συγκεκριμένες οικογένειες είναι λένε το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν όσους τους στήριζαν. Κατά τ άλλα ελπίζουν να περάσει η μπόρα και να μην είναι και ο δικός τους φούρνος ένας από τους αυτούς που ήδη καθημερνά κατεβάζουν ρολά για πάντα. Πηγή: megatv.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.