Βούλα: Δύο ξεχωριστές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο “Σοφία Βέμπο”




Με δύο ξεχωριστές παραστάσεις ολοκληρώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Σοφία Βέμπο” (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 14, Παραλία Βούλας).

Συγκεκριμένα:

«Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμού»

Συναυλία – Αφιέρωμα – Θέατρο Βέμπο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου Ώρα 20:30



Ένα αφηγηματικό οδοιπορικό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και το πάντρεμα της κλασσικής μουσικής με συνθέσεις των Μανώλη Kαλομοίρη – Γιάννη Κωνσταντινίδη με τα τραγούδια του Πόντου και της Σμύρνης.

Ερμηνεύουν:

Σαμπρίνα, Κώστας Σερέτης, Ηλέκτρα Βαλτινού, Τζο Ουίλλιαμς και η σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, με εξαμελή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέκου Γλυκιώτη.

Στο πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη

Κείμενο – Απόδοση: Αντιγόνη Κανάκη

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Θέατρο Βέμπο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου Ώρα 21:30

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο. Η Ιφιγένεια θυσιάζεται για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο. Όμως η μεγαλύτερη θυσία είναι η βίαιη ωρίμανση της ηρωίδας, που αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν τον πατέρα της να την προσφέρει στο μαχαίρι του μάντη. Έπειτα από είκοσι χρόνια Πελοποννησιακού Πολέμου, ο Ευριπίδης μοιάζει να αναρωτιέται: «είναι δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος»;

∆υόμιση χιλιάδες χρόνια αργότερα, και ενώ βιώνουμε τα πρώτα συμπτώματα ενός δυστοπικού μέλλοντος, που εμείς απεργαστήκαμε, αναρωτιόμαστε ακόμη: «είναι άραγε δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος»;

Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Παίζουν:

Μαρία Πετεβή (Ιφιγένεια)

Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων)

Παντελής ∆εντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος)

Ιωάννα Παππά (Κλυταιμνήστρα)

Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος)

Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας)

Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα

Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα

Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα

∆ανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.