Το ήξερε κανείς ότι η γούνα στα αυτιά ενός γαιδουράκου είναι σαν βελούδο;




Αναδημοσίευση της ανάρτησης του φιλοζωικού σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωάννινα:

“Το ήξερε κανείς ότι η γούνα στα αυτιά ενός γαιδουρακου ειναι σα βελουδο;
Ότι στο πόνο βγάζουν μικρές κραυγές σαν αναστεναγμό;
Όλα αυτα τα γνωρισα χθες λίγο πριν λυποψυχισω κ αφήσω τον Γαϊδαράκο απο το Βαγενιτη της Ζιτσας, μόνο του με τους γιατρούς να κάνουν την τελευταία πράξη ανθρωπιάς, και τον απαλλάξουν από το πονο που μεγάλωνε λεπτο προς λεπτό.
Μην γίνεστε «λίγοι » όλοι εσεις που αγαπατε τα ζώα, ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε ανθρώπινη αντιμετώπιση σε όλα τα πλάσματα της φυσης.
Ας ενώσουμε τις φωνές μας να αλλάξει πια αυτος ο τόπος.

Πολλά θέλουμε να γράψουμε κ πολλά θέλουμε να πουμε. Αλλο ενα θυμα που πληρωσε με την ζωή του. Άλλη μια ψυχή ταλαιπωρημένη κ κακοποιημενη. Ένα πλασμα που ο άνθρωπος ονόμασε ζώο εργασίας αλλά όσοι έχουν γνωρίσει θα καταλάβουν απο που βγήκε η έκφραση “γαϊδουρινή υπομονή”. Ένα πλασμα πληγωθηκε κ επέμενε όλα αυτά. Δεν θα κρίνουμε κανέναν, δεν δικαζουμε κανέναν δεν είμαστε δικαστές ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θυμα από ανθρώπινο χέρι. Ο γαιδαρακος έφυγε η λύση μονόδρομος ώστε να φυγει με αξιοπρέπεια κ να τελειώσουν οι πονοι του. Τα τραυματα πολλα εκτεταμένα κ έκαναν τεράστια ζημιά στο ζώο ώστε τελικά να μην μπορεί να γίνει κάτι άλλο για να βοηθηθεί. Αντίο όμορφο πλασμα. Σε αγάπησαν πολλοι, πολλοι ήταν δίπλα σου κ η ιστορία σου συγκίνησε όλη την Ελλάδα μακάρι να μην χρειαζόταν να γίνει αυτό.”

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 



«Σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.