“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου




Ένα βήμα πριν την καταγγελία της σύμβασης με τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται το παραλιακό φιλέτο της πόλης, βρίσκεται ο δήμος Αλίμου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον ανάδοχο όπου ρητά θα τον προειδοποιεί για καταγγελία της σύμβασης αν εντός 100 ημερών δεν διορθώσει όσα αυθαίρετα και αντισυμβατικά έχει κάνει στην παραλία.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης παρουσίασε πρόσφατα φωτογραφικά ντοκουμέντα, μέσα από τα οποία αποδεικνύονται περίτρανα τα όσα καταγγέλλονται. Παράλληλα επισήμανε ότι:

Η Σύμβαση δεν εκτελείται από τον Ανάδοχο, με αποκλειστική υπαιτιότητα και επιλογή του

Ο επιχειρηματίας δεν τηρεί τα συμπεφωνημένα, εισπράττουμε εμπαιγμό, κοροϊδία, ασυνέπεια, αθέτηση των υποχρεώσεων, και πλέον προκλητική συμπεριφορά



Μας επιπλήττει γιατί δεν λειτουργούμε με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του

Ο Δήμος Αλίμου θέλει την ποιότητα ζωής και την ήπια, ποιοτική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου για ψυχαγωγία και αναψυχή

Επειδή δεν του χαριζόμαστε και δεν κάνουμε τα στραβά μάτια στις οφειλές του και στις αυθαιρεσίες του μας ζητάει και τον λόγο

Ο Ανάδοχος της Ανάπλασης έχει ξεχάσει εντελώς την Ανάπλαση και στοχεύει στο άγριο και επιθετικό κέρδος

Η παραλία δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Ανήκει στους πολίτες και τον Δήμο του Αλίμου και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός επιχειρηματία. Όποιος αποφασίζει να κάνει τον καουμπόϋ στο παραλιακό μέτωπο και να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, να ξέρει ότι έχει ατυχήσει

Μας στέλνει και Εξώδικα, και να μας «μαλώνει» που δεν είμαστε υποτελείς και δεν του χαριζόμαστε

«Ξεπατώνει» το πράσινο και το κάνει χώρο του καταστήματος με τσιμέντο και κατασκευές, και έφθασε πλέον με Εξώδικο να ισχυρίζεται ότι δήθεν ο Δήμος συμφωνεί για όλα αυτά!

Με τη Σύμβαση ο Ανάδοχος έχει αναλάβει, με ρήτρα μάλιστα αποκλειστικότητας το παραλιακό μέτωπο (δηλ. δεν μπορεί ο Δήμος να αδειοδοτήσει άλλο κατάστημα στην παραλία)

Δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: Τι λένε ο δήμαρχος οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δικηγόρος του επιχειρηματία Νικόλαος Σίνος:

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια

«Το 1996 ο Δήμος Αλίμου υπέγραψε με τον Ανάδοχο «Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ» κ.λπ.,
συμφερόντων Βλάσιου Σταθοκωστόπουλου, την γνωστή Σύμβαση για την ανάπλαση του παραλιακού
μετώπου. Η σύμβαση αυτή έχει κατά καιρούς τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα.
Ισχύει βέβαια είναι μία κουβέντα, γιατί εκ μέρους του Αναδόχου δυστυχώς δεν τηρείται.
Με ιδιαίτερη λύπη σας ενημερώνω ότι η Σύμβαση δεν εκτελείται από τον Ανάδοχο, με αποκλειστική
υπαιτιότητα και επιλογή του. Ο επιχειρηματίας δεν τηρεί τα συμπεφωνημένα, ασκεί όλα τα δικαιώματά του, και με το παραπάνω μάλιστα, όμως δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Στις Εξώδικες Διαμαρτυρίες μας, έχει φτάσει να μας επιτίθεται και να μας εγκαλεί με προκλητικό και θρασύτατο τρόπο.


Η όλη κατάσταση αποτελεί πλέον βαρίδι και σοβαρό πρόβλημα για την πόλη μας. Η καταγγελία και η λύση της σύμβασης είναι πλέον μονόδρομος, εξαιτίας της μη τήρησης των συμπεφωνημένων από τον Ανάδοχο, της καταχρηστικής, κακόπιστης και αντισυμβατικής λειτουργίας του.
Στην πρόταση αυτή φθάνουμε έπειτα από μακρόχρονες, πολυετείς προσπάθειες να πείσουμε τον Ανάδοχο να εκτελεί της υποχρεώσεις του και να είναι συνεπής με τα όσα έχει υπογράψει και οφείλει προς τον Δήμο Αλίμου, όμως δυστυχώς εισπράττουμε εμπαιγμό, κοροϊδία, ασυνέπεια, αθέτηση των υποχρεώσεων, και πλέον προκλητική συμπεριφορά, όπως αυτή εκδηλώθηκε και με την από 17-7-2022 Εξώδικη Δήλωσή του προς τον Δήμο μας.
Με αυτήν, αντί ο Ανάδοχος να απολογείται και να δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στα όσα του επισημαίναμε, εκείνος με εντελώς αντισυμβατικό τρόπο, με κακοπιστία, μας επιπλήττει γιατί δεν λειτουργούμε με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του (και που ταυτόχρονα να βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου μας).
Μας εγκαλεί, δηλαδή, ο ασυνεπής Ανάδοχος, επειδή δεν του χαριζόμαστε και δεν κάνουμε τα στραβά
μάτια στις οφειλές του και στις αυθαιρεσίες του και μας ζητάει τον λόγο
, που δεν τον αφήνουμε να κάνει ανενόχλητος ό,τι θέλει στην παραλία!
Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ως Δημοτική Αρχή ότι υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης και των
πολιτών του Αλίμου και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν παράγοντα (μικρό ή μεγάλο), ούτε και είμαστε
διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κανέναν να εγκαθιδρύσει δικό του καθεστώς στην παραλία ή αλλού.
Είμαστε ίσως οι μόνοι που έχουμε «στριμώξει» και «βάλει σε σειρά» τους διάφορους επιχειρηματίες και
«παράγοντες» της παραλιακής για να κάνουν το σωστό. Αυτό φάνηκε και από την πρόσφατη υπόθεση με την ηχορύπανση στην παραλία, οπότε και όλοι οι επιχειρηματίες συμμορφώθηκαν με τους κανόνες που έθεσε ο Δήμος μας και επιλύθηκε έτσι, με όφελος και της κοινωνίας και των καταστημάτων, ένα σοβαρό πρόβλημα.
Για να είμαι ακριβής, ένας επιχειρηματίας δεν συμμορφώθηκε, και αναφέρομαι στον όμιλο Σταθοκωστόπουλου. Είναι ο μόνος που επιχειρεί να θέσει τους δικούς του κανόνες, περιφρονώντας τα όσα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόσο το χειρότερο για τον ίδιο! Δεν έχει αντιληφθεί,
φαίνεται, ότι η πόλη έχει Δημοτική Αρχή.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη σύμβαση, η διάσταση των στόχων που έχουμε με τον Ανάδοχο είναι πλέον πάρα πολύ έντονη και αγεφύρωτη.
Από την μία, ο Δήμος Αλίμου θέλει την ποιότητα ζωής και την ήπια, ποιοτική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου για ψυχαγωγία και αναψυχή, ακριβώς στο πλαίσιο που είχαμε καθορίσει και οι δύο πλευρές με τη Σύμβαση Ανάπλασης από το 1996.
Από την άλλη, ο Ανάδοχος της Ανάπλασης έχει ξεχάσει εντελώς την Ανάπλαση και στοχεύει στο άγριο και επιθετικό κέρδος, κατά παράβαση των όρων της Σύμβασης και σε βάρος των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών συμφερόντων του Δήμου μας:

  • Πολλαπλασιάζει μόνος του τα «δικαιώματά του»,
  • καταλαμβάνει χώρους πρασίνου, αποξηλώνει το πράσινο και τους μετατρέπει σε χώρους δικής του επιχειρηματικής δραστηριότητας,
  • αλλοιώνει με τον τρόπο αυτόν τη συμφωνημένη μορφή και τον συμφωνημένο σχεδιασμό της
    παραλιακής περιοχής,
  • καθυστερεί και αποφεύγει να πληρώνει τις οφειλές του (ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το ένα από τα δύο Καταστήματά του τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει πληρώσει το τέλος παρεπιδημούντων 0,5%)
  • δεν εκπληρώνει της υποχρεώσεις του, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί στην σύμβαση (συντήρηση).

    Με μία κουβέντα, λειτουργεί με τρόπο αντισυμβατικό και ζημιογόνο για την πόλη μας. Και όσο
    τον πιέζουμε να διορθωθεί, τόσο περισσότερο δυστροπεί και επιδεικνύει μία απαράδεκτη ιδιοκτησιακή αντίληψη για το παραλιακό μέτωπο. Η παραλία δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Ανήκει στους πολίτες και τον Δήμο του Αλίμου και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός επιχειρηματία. Ο κ. Σταθοκωστόπουλος, και κάθε επιχειρηματίας, είναι φιλοξενούμενος στην πόλη μας, και όχι αφεντικό. Και ως φιλοξενούμενος, ως μουσαφίρης, οφείλει να είναι σωστός, συνεπής και να σέβεται την πόλη μας.
    Όποιος αποφασίζει να κάνει τον καουμπόϋ στο παραλιακό μέτωπο και να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, να ξέρει ότι έχει ατυχήσει.
    Με τον Ανάδοχο ανταλλάσσουμε Εξώδικα τουλάχιστον από το 2018, όπως είδατε και από το σύνολο των εγγράφων που σας έχουμε στείλει ως Εισηγήσεις. Έχουμε κάνει πολλή υπομονή και έχουμε καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να συνεννοηθούμε και να μην φτάσουμε στη λύση της Σύμβασης. Παρακαλάμε και πιέζουμε τον Ανάδοχο να τηρήσει όσα έχει υπογράψει και οφείλει από τη Σύμβαση Ανάπλασης και φυσικά ό,τι υπαγορεύει ο Νόμος. Εισπράττουμε όμως εμπαιγμό. Έπειτα, λοιπόν, από τουλάχιστον 5 χρόνια αντισυμβατικής συμπεριφοράς του Αναδόχου, ήρθε η ώρα να το πούμε: Νισάφι πια! Το χάσμα είναι αγεφύρωτο, η συνεννόηση εντελώς αδύνατη, ματαιοπονούμε! Η Σύμβαση έχει καταλυθεί και παραβιαστεί ασύστολα από τον Ανάδοχο. Είναι η ώρα και επίσημα να λήξει.
    Μάλιστα, η στάση της επιχείρησης, όσο επιμένουμε εμείς στα νόμιμα, γίνεται ολοένα και πιο ακραία, επιζήμια για τα συμφέροντα του Δήμου μας, κακόπιστη και επιθετική. Έφτασε πρόσφατα ο Ανάδοχος να μας εγκαλέσει εγγράφως ότι δήθεν παρανομούμε σε βάρος του, επειδή του σφραγίσαμε το κατάστημα όταν έκανε κορωνοπάρτι το καλοκαίρι του 2020 και είχε βουίξει το πανελλήνιο (θυμάστε είχε γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ) ή να μας εγκαλεί ότι αυθαιρετούμε, επειδή δεν του κάνουμε τη χάρη να του μειώσουμε τα Δημοτικά Τέλη για την παραλία που εκμεταλλεύεται, όταν μας χρωστάει ήδη μεγάλα ποσά από Δημοτικά Τέλη, ενώ είναι στα Δικαστήρια για να ακυρώσει και άλλα τέλη που μας οφείλει. Το μόνο που δεν μας έχει ζητήσει ακόμα, είναι να πάρει δωρεάν την παραλία και να του πούμε και «ευχαριστώ» από πάνω! Ε, όλα έχουν και ένα όριο! Και αυτό το όριο, ο Ανάδοχος το έχει προ πολλού ξεπεράσει.
    Συνοπτικά σας ενημερώνω:
    1) ο ανάδοχος δεν θέλει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και δεν το κάνει (ιδίως την συντήρηση, επισκευή, φύλαξη και καθαριότητα της παραλιακής περιοχής),
    2) ο ανάδοχος δίνει μόνος του στον εαυτό του περισσότερα ‘δικαιώματα’ από αυτά που
    προβλέπει η σύμβαση (χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου
    δημοτικού πάρκινγκ έμπροσθεν από το ‘Penarrubia’, όπου ο ανάδοχος έχει εγκαταστήσει αυθαίρετα παρκαδόρους με ομπρέλες, κλειδοθήκες και κουβούκλιο, οι οποίοι ζητούν και εισπράττουν χρήματα από τον κόσμο, χωρίς απόδειξη, παρά τις διαμαρτυρίες μας για την κατάσταση αυτή),

    3) ο ανάδοχος επιχειρεί να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες στην παραλία, αψηφώντας τον
    Δήμο και τη σύμβαση που έχει υπογράψει, δείχνοντας σαφώς ότι θεωρεί ιδιοκτησία του, φέουδό
    του, όλο το παραλιακό μέτωπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο Ανάδοχος κάλεσε δύο φορές την
    Αστυνομία κατά του Δήμου και κατήγγειλε τον Αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους του Δήμου, όταν το συνεργείο του Δήμου πήγε στην παραλία κι έκανε εργασίες για την αποκατάσταση των μέσων προστασίας του πεζοδρόμου (μεταλλικά «Π»), που ο Ανάδοχος είχε αυθαίρετα αποξηλώσει, προκειμένου να μετατρέψει τον πεζόδρομο σε κανονικό δρόμο για την εξυπηρέτηση του Καταστήματός του και την κυκλοφορία των οχημάτων της επιχείρησης και των πελατών του.
    Νομικά, εκτός όλων των άλλων, όλα τα ανωτέρω συνιστούν και κακή χρήση του μισθίου.


    Πιο αναλυτικά:
  • Με τη Σύμβαση ο Ανάδοχος έχει αναλάβει, με ρήτρα μάλιστα αποκλειστικότητας (δηλ. δεν μπορεί ο Δήμος να αδειοδοτήσει άλλο κατάστημα στην παραλία) να συντηρεί όλο το παραλιακό μέτωπο (δηλ. την περιοχή της ανάπλασης), να καταβάλλει μισθώματα και να εκμεταλλεύεται δύο καταστήματα και δύο καντίνες. Βάσει του άρθρου 7 της από 21-5-2004 τροποποίησης της αρχικής από 21-6-1996 σύμβασης παραχώρησης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αλίμου» ο Ανάδοχος έχει αναλάβει την υποχρέωση της πλήρους συντήρησης, της φύλαξης και της καθαριότητας όλης της έκτασης της ανάπλασης της παραλίας και συγκεκριμένα όλου του χώρου, όπου έχει κατασκευαστεί πράσινο, πλακόστρωτα, υπαίθριο θέατρο, παιδική χαρά κ.λπ.
    Με το ίδιο άρθρο έχει ακόμα αναλάβει την υποχρέωση να καλύψει κάθε δαπάνη, που αφορά τα
    υλικά συντήρησης, φύτευσης και αντικατάστασης όλων των φθορών της έκτασης και του εξοπλισμού, που βρίσκεται εντός αυτής, για να διατηρείται το έργο της ανάπλασης σε άριστη κατάσταση καθ’ όλη την περίοδο της παραχώρησης, ώστε στο τέλος αυτής να παραδοθεί αυτό σε άριστη κατάσταση στο Δήμο Αλίμου. Το ετήσιο κόστος συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητας συμφωνήθηκε να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 120.000 € (εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ).
  • Δυστυχώς όμως ο Ανάδοχος δεν συντηρεί την περιοχή του παραλιακού μετώπου (στο σημείο
    αυτό ο κ. Δήμαρχος προβάλλει πλήθος φωτογραφιών που όπως ενημέρωσε ο ίδιος έβγαλε,
    περιλαμβάνοντας στις φωτογραφίες και αντίτυπο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με εμφανή την
    ημερομηνία της, προκειμένου να προκύπτει η ημερομηνία των φωτογραφιών, στις οποίες αποτυπώνεται η εγκατάλειψη, οι φθορές και οι βλάβες στο παραλιακό μέτωπο).
    Δεν είναι δυνατόν να κυνηγάμε και να παρακαλάμε τον κ. Σταθοκωστόπουλο να κάνει αυτά που είναι συμβατικές του υποχρεώσεις. Και να μην τα κάνει! Και να μας κοροϊδεύει! Και μετά να μας στέλνει και Εξώδικα, και να μας «μαλώνει» που δεν είμαστε υποτελείς και δεν του χαριζόμαστε!
    Είναι πλέον ολοφάνερο, ο Ανάδοχος θέλει να εισπράττει από την παραλία μας, δεν θέλει όμως να
    πληρώνει τις υποχρεώσεις του! Από την Σύμβαση ασκεί στο έπακρο (και με το παραπάνω) τα δικαιώματά του, «ξεχνάει» όμως τις υποχρεώσεις του!
  • Από τις δορυφορικές φωτογραφίες που υπάρχουν δημοσιευμένες στο διαδίκτυο, στην
    εφαρμογή Google Earth, και έχουν ληφθεί σε διαφορετικές ημεροχρονολογίες (από το 2001
    έως και σήμερα) προκύπτει η διαχρονική μορφή της παραλίας και οι αυθαίρετες επεκτάσεις –
    πολεοδομικές παραβάσεις
    ανά Κ.Υ.Ε.
    Είναι ενδεικτικό ότι το Κατάστημα «Ελλάδος Εικόνες» ξεκίνησε με 300 τ.μ. συμβατικό χώρο και έχει φθάσει σήμερα να καταλαμβάνει σχεδόν 1.300 τ.μ., όλα με παράνομες επεκτάσεις «λάου-λάου», χωρίς άδεια από τον Δήμο Αλίμου και χωρίς πολεοδομική άδεια! Το ίδιο και το Κατάστημα «Penarrubia» ξεκίνησε με 670 τ.μ. συνολικά (270 τ.μ. κατάστημα και 400 τ.μ. αύλειο χώρο) και έχει φθάσει σήμερα να καταλαμβάνει σχεδόν 3.000 τ.μ.! Και όλα αυτά, με το ίδιο ενοίκιο, το αρχικό!
    Για όλα αυτά ο ανάδοχος θα έπρεπε τουλάχιστον να καταβάλει τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, τα οποία όμως δεν πληρώνει καθόλου (ή δεν τα πληρώνει έγκαιρα ή διαρκώς τα αναβάλει κ.λπ. κ.λπ.), την ώρα που στους χώρους αυτούς αλλάζει τη μορφή τους («ξεπατώνει» το πράσινο και το κάνει χώρο του καταστήματος με τσιμέντο και κατασκευές), και έφθασε πλέον με Εξώδικο να ισχυρίζεται ότι δήθεν ο Δήμος συμφωνεί για όλα αυτά! Ο Δήμος εισπράττει, όταν εισπράττει, τέλη κατάληψης κοινοχρήστου χώρου. Η άδεια αυτή για την κατάληψη του χώρου, δεν σου δίνει το δικαίωμα να αλλοιώνεις τον χώρο, να κάνεις κατασκευές κ.λπ. Μπορείς να βγάζεις τα τραπεζάκια σου πάνω στο γκαζόν, όχι όμως και να ξηλώνεις το γκαζόν και να βάζεις άλλο υλικό, όπως π.χ. πλακάκια ή δάπεδο από τσιμέντο ή ξύλινες κατασκευές, χωρίς να έχει συμφωνηθεί με τον Δήμο η αλλαγή της σύμβασης, δηλ. της μορφής ανάπλασης της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Αλίμου οχλεί τον Ανάδοχο εγγράφως για τα θέματα αυτά ήδη από το 2008. Πρόκειται, δηλαδή, για μία διαχρονική συμπεριφορά του.
  • Για την πρόσφατη ανταλλαγή Εξωδίκων: με το τελευταίο Εξώδικο ζητάγαμε ουσιαστικά τρία (3)
    πράγματα. Πρώτον, ο Ανάδοχος να απομακρύνει τα κουβούκλια, τις ομπρέλες και το προσωπικό του από το κοινόχρηστο δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο έχει καταλάβει, και να πάψει την κατάληψη αυτή, αποδίδοντας στον Δήμο και πάλι ελεύθερη τη χρήση του χώρου από προσωπικό και εξοπλισμό του.
    Δεύτερον, ο ανάδοχος να συντηρήσει την περιοχή της ανάπλασης όπως οφείλει και ιδίως τον κάθετο πεζόδρομο πίσω από το Ηρώο Πεσόντων, ο οποίος είναι σε άθλια κατάσταση. Και, τρίτον, να προσκομίσει στην εταιρεία του Δήμου μας ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ τα παραστατικά των τελευταίων πέντε ετών, από τα οποία να προκύπτουν οι δαπάνες του ύψους 120.000 € ετησίως τουλάχιστον, για την συντήρηση της παραλίας.
    Ο Ανάδοχος, θρασύτατα, κακόπιστα και αντισυμβατικά, απάντησε: Πρώτον, «όχι, δεν φεύγω από το πάρκινγκ». Μας ξεκαθάρισε δηλαδή ότι με αλαζονεία και «νταηλίκι» καταλαμβάνει τον χώρο του Δήμου μας. Δεύτερον, «όχι, δεν κάνω τίποτα, τα συντηρώ όλα άψογα και εσείς λέτε ψέματα εις βάρος μου». Το ποιος λέει ψέματα και το ποιος λέει αλήθεια, φάνηκε από τις φωτογραφίες που είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης. Τρίτον, «όχι, δεν σας φέρνω τίποτα, δεν έχω καμία υποχρέωση». Ενώ ο καλόπιστος αντισυμβαλλόμενος, που έχει όντως κάνει δαπάνες, αμέσως θα προσκόμιζε τα δικαιολογητικά των δαπανών, να μας αποδείξει ότι όντως κάνει δαπάνες.
    Στα τρία πράγματα που ζητήσαμε, λοιπόν, εισπράξαμε τρία «όχι», κι επιπλέον ο Ανάδοχος μας μέμφεται γιατί δεν διοικούμε τον Δήμο όπως εκείνος θα ήθελε για τα συμφέροντά του, μας προσβάλει και μας προκαλεί. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης, μέσα από μία τέτοια κακόπιστη, αλαζονική, αυθαίρετη και απαράδεκτη συμπεριφορά.
    Με τα παραπάνω δεδομένα, η πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να ληφθεί Απόφαση για την αποστολή Εξώδικης Όχλησης – Διαμαρτυρίας προς τον Ανάδοχο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μεταξύ μας σύμβαση, όπου ρητά θα τον προειδοποιούμε για Καταγγελία της Σύμβασης και θα του ζητάμε εντός εκατό (100) ημερών να διορθώσει όσα αυθαίρετα και αντισυμβατικά έχει κάνει, άλλως θα προχωρήσουμε στην Καταγγελία. Ειδικότερα, με την Εξώδικο θα πρέπει να του ζητάμε:
  1. Να ανακαλέσει την απαράδεκτη, αντισυμβατική, κακόπιστη και προσβλητική από 19-7-
    2022 Εξώδικο Δήλωσή του προς τον Δήμο Αλίμου και την ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε., ζητώντας συγγνώμη και
    δεσμευόμενος ότι εφεξής θα απευθύνεται στους Φορείς μας με τον σεβασμό, την σοβαρότητα, την καλή πίστη και την ευπρέπεια που οφείλει να δείχνει.
  2. Να αποκαταστήσει το σύνολο των φθορών και των βλαβών στην περιοχή της ανάπλασης,
    αποκαθιστώντας αυτήν στην συμπεφωνημένη μορφή (σχεδιασμό) και άψογη κατάσταση,
    όπως ρητά ορίζεται στη μεταξύ μας σύμβαση. Εντελώς ενδεικτικά, να αποκαταστήσει τους
    σπασμένους και φθαρμένους πεζοδρόμους, τα φθαρμένα και μη λειτουργικά φωτιστικά σώματα, το πεπαλαιωμένο και μη λειτουργικό ηλεκτρολογικό δίκτυο, τα σπασμένα καθιστικά και εν γένει τον αστικό εξοπλισμό (κάδοι απορριμμάτων κ.λπ.), τα σκουριασμένα κιγκλιδώματα (κάγκελα), να συμπληρώσει τα τμήματα των κιγκλιδωμάτων που έχουν απομακρυνθεί και ελλείπουν, να αποκαταστήσει-συμπληρώσει τα όργανα της παιδικής χαράς, να αποκαταστήσει τα μέσα προστασίας των πεζοδρόμων (μπάρες, μεταλλικά «Π» κ.ά.), να αποκαταστήσει το πράσινο που έχει απομακρυνεί και εκ νέου να το φυτεύσει σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης παραχώρησης κ.ο.κ.
  3. Να καθαιρέσει, αποξηλώσει και απομακρύνει όλες τις κατασκευές που έχει τοποθετήσει ή
    ανεγείρει πάνω στον κοινόχρηστο χώρο, πέραν των συμβατικά συμπεφωνημένων επιφανειών
    (τετραγωνικών μέτρων) των δύο Καταστημάτων του, αποκαθιστώντας το πράσινο, τις
    φυτεύσεις, την κοινή χρήση και εν γένει τη συμπεφωνημένη μορφή των κοινοχρήστων χώρων.
  4. Να απομακρύνει το κουβούκλιο, τις ομπρέλες, τους παρκαδόρους και εν γένει κάθε
    πρόσωπο και υποδομή που σχετίζεται με την αυθαίρετη κατάληψη, χρήση και οικονομική
    εκμετάλλευση του ελεύθερου, κοινόχρηστου δημοτικού χώρου στάθμευσης (parking)
    έμπροσθεν του Κ.Υ.Ε. «Penarrubia».
  5. Να μας προσκομίσει στην έδρα της ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ όλα τα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις,
    τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.ά.), των δεκαπέντε (15) τελευταίων ετών (χρήσεις 2007 έως και
    2021), αξίας 120.000 € ετησίως τουλάχιστον και συνολικού ποσού 1.800.000 € τουλάχιστον, που
    αφορούν τις δαπάνες στις οποίες προέβη, βάσει της συμβατικής του υποχρέωσης (άρθρο 7 της από 21-5- 2004 τροποποίησης της αρχικής σύμβασης) για τη συντήρηση, φύλαξη, καθαριότητα κ.λπ. του χώρου της ανάπλασης, όπως επανειλημμένα του έχουμε ζητήσει εγγράφως, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ανταποκριθεί, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις συμβατικές του
    υποχρεώσεις.
  6. Να συμμορφωθεί εν γένει με τα όσα ανωτέρω του περιγράφουμε και αποτελούν αντικείμενο της
    μεταξύ μας συμβατικής σχέσης.
    Ακολουθεί εκτεταμένη διαλογική συζήτηση. Τον λόγο λαμβάνουν και τοποθετούνται οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Ανάδοχος παρίσταται και εκπροσωπείται από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του κ. Ν. Σίνο, ο οποίος επίσης λαμβάνει τον λόγο και τοποθετείται, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θέσεις και απόψεις του Αναδόχου σε σχέση με τα ανωτέρω ζητήματα. Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπέιρωση Αλίμου» κα. Κορομπίλη τοποθετείται κατά της εκμετάλλευσης των παραλιών και κοινόχρηστων χώρων από επιχειρηματίες και ζητά οι χώροι αυτοί να αποδίδονται παντού στην ελεύθερη χρήση του λαού. Ο επικεφαλής της παράταξης «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι» κ. Χαρίτος θέτει το ζήτημα της τύχης των εργαζομένων, σε περίπτωση που η επιχείρηση κλείσει, καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα ο Ανάδοχος αντί για συντήρηση να καταβάλλει ετησίως στον Δήμο Αλίμου τις 120.000 ευρώ σε χρήμα. Ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα» κ. Τσαμήτας ζητάει να εξεταστεί και η νομιμότητα των κατασκευών και εν γένει της λειτουργίας όλων των καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλίμου, στην οργανωμένη πλαζ «Ακτή του Ήλιου» κ.ο.κ.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, μετά από διαλογική συζήτηση με τον κ. Κ. Χαρίτο να απέχει και με τους κ.κ. Ε. Τσαμήτα, και Δ. Γιαννακόπουλο να καταψηφίζουν
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Είκοσι ένα (21) ψήφοι ΥΠΕΡ, δύο (2) ψήφοι ΚΑΤΑ

Ι) Ο Δήμος Αλίμου να αποστείλει Εξώδικο Πρόσκληση-Όχληση και Διαμαρτυρία κατά του Αναδόχου για την αντισυμβατική και κακόπιστη συμπεριφορά του, θέτοντάς του την προθεσμία των εκατό (100) ημερών προ της Καταγγελίας, όπως προβλέπεται από τους όρους της Σύμβασης Ανάπλασης.
Στην Εξώδικο αυτή, εκτός των άλλων, ρητά να ζητά ο Δήμος Αλίμου από τον Ανάδοχο τα εξής:

  1. Να ανακαλέσει την απαράδεκτη, αντισυμβατική, κακόπιστη και προσβλητική από 19-7-
    2022 Εξώδικο Δήλωσή του προς τον Δήμο Αλίμου και την ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε., ζητώντας συγγνώμη
    για το περιεχόμενο και το ύφος των ισχυρισμών του και δεσμευόμενος ότι εφεξής θα απευθύνεται στους Φορείς μας με τον σεβασμό, την σοβαρότητα, την καλοπιστία και την ευπρέπεια που οφείλει να δείχνει.
  2. Να αποκαταστήσει το σύνολο των φθορών και των βλαβών στην περιοχή της ανάπλασης, αποκαθιστώντας αυτήν στην συμπεφωνημένη μορφή (σχεδιασμό) και άψογη κατάσταση, όπως ρητά ορίζεται στη Σύμβαση Ανάπλασης. Εντελώς ενδεικτικά, να αποκαταστήσει τους σπασμένους και φθαρμένους πεζοδρόμους, τα φθαρμένα και μη λειτουργικά φωτιστικά σώματα, το πεπαλαιωμένο και μη λειτουργικό ηλεκτρολογικό δίκτυο, τα σπασμένα καθιστικά
    και εν γένει τον αστικό εξοπλισμό (κάδοι απορριμμάτων κ.λπ.), τα σκουριασμένα κιγκλιδώματα
    (κάγκελα), να συμπληρώσει τα τμήματα των κιγκλιδωμάτων που έχουν απομακρυνθεί και ελλείπουν, να αποκαταστήσει-συμπληρώσει τα όργανα της παιδικής χαράς, να αποκαταστήσει τα μέσα προστασίας των πεζοδρόμων (μπάρες, μεταλλικά «Π» κ.ά.), να αποκαταστήσει το πράσινο που έχει απομακρύνει ο Ανάδοχος και εκ νέου να το φυτεύσει σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης παραχώρησης κ.ο.κ.
  3. Να καθαιρέσει, αποξηλώσει και απομακρύνει όλες τις κατασκευές που έχει τοποθετήσει ή ανεγείρει πάνω στον κοινόχρηστο χώρο, πέραν των συμβατικά συμπεφωνημένων επιφανειών (τετραγωνικών μέτρων) των δύο Καταστημάτων του, αποκαθιστώντας το πράσινο, τις φυτεύσεις, την κοινή χρήση και εν γένει τη συμπεφωνημένη μορφή των κοινοχρήστων χώρων.
  4. Να απομακρύνει το κουβούκλιο, τις ομπρέλες, τους παρκαδόρους και εν γένει κάθε πρόσωπο και υποδομή που σχετίζεται με την αυθαίρετη κατάληψη, χρήση και οικονομική εκμετάλλευση του ελεύθερου, κοινόχρηστου δημοτικού χώρου στάθμευσης (parking) έμπροσθεν του Κ.Υ.Ε. «Penarrubia».
  5. Να προσκομίσει στην έδρα της ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ όλα τα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.ά.), των δεκαπέντε (15) τελευταίων ετών (χρήσεις 2007 έως και 2021), αξίας 120.000 € ετησίως τουλάχιστον και συνολικού ποσού 1.800.000 € τουλάχιστον, που αφορούν τις δαπάνες στις οποίες προέβη, βάσει της συμβατικής του υποχρέωσης (άρθρο 7 της από 21-5-2004 τροποποίησης της αρχικής σύμβασης) για τη συντήρηση, φύλαξη, καθαριότητα κ.λπ. του χώρου της ανάπλασης, όπως επανειλημμένα του έχουμε ζητήσει εγγράφως, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ανταποκριθεί, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
  6. Να συμμορφωθεί εν γένει με τα όσα ανωτέρω του περιγράφουμε και αποτελούν αντικείμενο της μεταξύ μας συμβατικής σχέσης.
    ΙΙ) Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος για κάθε περαιτέρω ενέργεια.
    Για επιβεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω.
    Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 150/2022.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
    ΤΑ ΜΕΛΗ
    (Υπογραφές)

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο ““Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

  • 25/08/2022 at 8:20 μμ
    Permalink

    Για το θέμα του πάρκινγκ:

    Αστυνομία δεν έχει αυτή η χώρα; Τη Δημοτική Αστυνομία του Αλίμου γιατί την πληρώνουμε;

    Έχουν ενημερωθεί όλοι αυτοί από τον δήμαρχο για το γεγονός ότι μερικοί μπράβοι σε εκβιάζουν να τους καταβάλεις ένα πόσο που οι ίδιοι έχουν ορίσει αυθαίρετα για να παρκάρεις σε δημόσιο πάρκινγκ αλλιώς σου σπάνε το αυτοκίνητο;

    Αν όχι, γιατί; Αν ναι, τι περιμένουν να βάλουν μόνιμες περιπολίες;

    Απαντήστε
  • 17/03/2023 at 12:18 πμ
    Permalink

    κ. Δήμαρχε, μόλις τελειώσετε με τον κ. Σταθοκωστόπουλο να κάνετε και μια βόλτα στη δημόσια παραλία, παραδίπλα. Το κυλικείο πέρσι είχε καταλάβει όλη την παραλία με ξαπλώστρες. Ίσως καταφέρετε να ξεθεμελιώσετε και τα ρυπαρά παραπήγματα π.χ. παράγκα για δήθεν χειμερινούς κολυμβητές, βρώμικες τουαλέτες, βρώμικες καμπίνες για ένδυση-΄εκδυση, άθλιοι κάδοι απορριμμάτων, σκουπίδια στους κυματοθραύστες, στα βράχια, μπροστά από την καφετέρια. Ίσως καταφέρετε να πετάξετε και τα πλαστικά, τα κουρέλια, τα σεντόνια, επάνω στα κάγκελα, τις συσσωρευμένες πλαστικές παλιοκαρέκλες που κάποιοι τις ασφαλίζουν με λουκέτα για να τις ξαναχρησιμοποιήσουν δημιουργώντας κατοχή στο δημόσιο χώρο. Γενικά, οι παραλίες πρέπει να απαλλαγούν από τα παραπήγματα και τις αυθαιρεσίες.

    Δεν ξέρω αν μπορέσετε να ελέγξετε και την Ακτή του Ήλιου. Και εκεί η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Εκεί οι ξαπλώστρες είναι επάνω στο κύμα και οι παίχτες του τένις επάνω από τα κεφάλια μας γιατί, στο όνομα του κέρδους, δεν υπάρχει γήπεδο για τένις. Έχω την αίσθηση ότι αν ο πολίτης δεν πληρώσει -εκτός από το εισιτήριο εισόδου- είναι ανεπιθύμητος. Χ΄ώρια τα σκουπίδια που περιφέρονται και στις δυο παραλίες.
    Και μετά πρέπει να πάτε και στα Λουτρά Αλίμου! Άλλο δράμα και εκεί.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.